Soğuk hava, ortalıkta kol gezen grip ve evde geçirilecek bir tatil günü birleşince, pastırma ve sarmısak kokusuna aldırmadan hazırladım bu çorbayı. Yanında şifa deposu yeşil sarmısakla, patatesli yeşil sarmısaklı sıcacık bir çorba.
Neler kullandım
3 orta boy haşlanmış patates
1 orta boy soğan
3 yeşil sarmısak
3 dilim çemensiz pastırma (istenirse)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı krema
4-5 su bardağı su (seviyorsanız et suyu-kemik suyu-tavuk suyu da olabilir)
Tuz ve acı pul biber
Nasıl yaptım
Önceden haşlanmış soğuk patatesleri küp küp, soğanları yemeklik, sarmısakları ince, pastırmayı rastgele doğradım.
Az miktarda zeytinyağı ile soğanları öldürdükten sonra patatesleri ekleyip birkaç dakika birlikte yağda çevirdim. (Patatesler haşlanmadan çiğden de konabilir ama kavurma sırasında daha çok yağ ister. Krema da koyacağım için zeytinyağı fazla kullanmak istemediğimden patatesleri haşlanmış tercih ettim.)
Sarmısakları ve pastırmaları da tencereye alıp hemen üzerine sıcak su ilave ettim. Sarmısaklar yumuşayana kadar kaynattım. Ocaktan alıp blendırdan geçirdim. Tencereyi yeniden ocağa koydum, kremasını ve tadına göre ayarlayarak tuz ve biberini ekledim. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağı kapadım.
Üzerine kıyılmış yeşil sarmısaktan biraz ekleyerek servis yaptım.
Afiyet olsun...
2 yorum:
bu çorbayı denemedim ama çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Soğuk havalarda ne güzel gider.
Yorum Gönder