6 Temmuz 2014 Pazar

Vişneli Yaprak Sarma


Taze yaprakların enfes mayhoşluğunu ekşi ekleyerek arttırmayı seviyorum. Erikli yaprak sarması alışık olduğum bir tarzdır ancak vişneli de yapılabileceği aklıma gelmemişti. TVde Aydın Şef'in erikli ve vişneli yaprak sarması yaptığını görünce hemen ben de denedim. Bayıldım, vişnenin ekşiliği ile daha da güzelleşti yaprak sarmam.

Sarma içi olarak yukarıda verdiğim linkden ulaşabileceğiniz kendi yalancı yaprak sarması tarifimi kullandım.  Evde reyhan ve taze kekik vardı, onları da ekledim iç malzememe.




Yapraklarımı sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine bir sıra taze vişne döşedim. Vişnelerin üzerine de açık yaprakları sererek pişirdim. Vişnenin sarmaya verdiği lezzet, suyuna verdiği renk benim çok hoşuma gitti. Eğer siz de ekşi lezzetleri seviyorsanız vişne mevsimini kaçırmayın.

Af,iyet olsun...

3 yorum:

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

erikliyi denemeliyim derken vişneli çıktı karşıma ... süper

Unknown dedi ki...

Of of olsada yesek pekte severim mayhoş ekşili tatları. Ellerinize sağlık.. Bu arada beni facebook yada instagramınız varsa çilekli mutfak olarak eklerseniz sevinirim. Kişisel isminiz ile kayıtlıysanız eğer facebooktan belirtin msjla lütfen :)
Hayırlı iftarlar..

sarkaç dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım.

Malesef kullanılmamaktan örümcek bağladı face hesabım. Bende çareyi hesabı silmekte buldum. Fotoğraf konusunda ise ilgim ve yeteneğim olmayınca instagramdan da uzak kaldım. İlk Göz ağrım bloğuma bile yeterli zamanı ayıramıyorum. Ama siz blog dostlarımın bloglarını fırsat buldukça ziyaret ediyorum.

Related Posts with Thumbnails