4 Temmuz 2014 Cuma

Turşu Salata


Canım fazlasıyla ekşi çekiyor bugünlerde. Turşu gibi tuzu yoğun yiyeceklerden de uzak durmak isteyince sirkede pişmiş sebzeler imdadıma yetişti. Turşu değil benimkiler. Bir tabaklık, bir öğünlük hazırlayıp hemen yemelik.

Minik bir haşlama kabına 1 bardak üzüm sirkesi koyup kaynattım. Halka doğradığım havuçları ekleyip 8-10 dakika kaynattım. Havuçları aldıktan sonra halka salatalıkları koyu 5-6 dakika da onları kaynattım. Biberi ise 3-4 dakika kaynatmak yetti.

Sirkeye ne tuz ne de su ilave etmedim. 1 su bardağı sirke 1 havuç, 1 salatalık, 1 biber için yetip artıyor.

Haşladığım sebzeleri yemek vaktine kadar iyice soğutup kütür kütür, ekşi ekşi yemesi pek güzel oldu.

Afiyet olsun...

4 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ilk kez böyle bir tarifle karsilasiyorum ben tursu deyince hemen atladimda:)) Tam benlik bisi bu,denemeli, ellerinize saglik efendim,hayirli Ramazanlar...

Yazdan Kalan dedi ki...

Bayılırım, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

bu tarifi çok sevdim ve kaydettim teşekkürler tez zamanda denenecek...

sarkaç dedi ki...

Sevgili Terazi Kızı, teşekkür edierim, Hayırlı Ramazanlar olsun hepimize. Bu tarifin bezeri hızlı turşu olarak yapılıyor ama yarı yarıya sirke ve tuz ilavesiyle. Ben bir sofralık, turşu değil de salata niyetine yaptım:)

Hoşgeldiniz Sevgili Yazdan Kalan, çok teşekkür ederim güzel yorumunuza.

Mine'cim, tuzsuz lezzetlere yelken açanlar için alternatif bir acele tuşu da sayılabilir bu salata. Afiyetle yiyelim:)

Related Posts with Thumbnails