Birgün önceden kalma pilavım vardı akşam yemeğime. Sebze olarak da pişirimeyi bekleyen kabaklar...
Kabak dolması yapsam iki pirinçli yemek olacaktı ben de pirinç dolması yerine sebze dolması yaptım.
Neler kullandım:
4 adet iri girit kabağı
1 orta boy soğan
1 küçük boy patates
1 havuç
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
Kangal sucuktan 4 santim kadar bir parça
2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
2 çorba kaşığı çiçek yağı
1 silme çorba kaşığı un
Karabiber, tuz
Nasıl yaptım
Girit kabaklarını oydum. İçinden çıkanları küçük küçük doğradım. Diğer sebzeleri, sucuk ve peyniri de küp küp doğradım.
Soğanları ve havucu orta ateşte kavurdum. Kabak içlerini ekledim, su salana kadar çevirdim. Patatesleri ekledim. Ara ara karıştırarak pişirdim. Tuz ve karabiber koydum. Unu ekleyerek biraz daha kavurmaya devam edip sebzeleri bağladım. Ocağın altını kapattıktan sonra biberleri, sucuğu ve peyniri de koyarak iç hazırlığımı tamamladım.
Karışımdan kabakların içine doldurdum. Kapaklarını kapatıp 1 çay bağdağı kadar su eklediğim tencereye yerleştirdim. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirerek kabakların yumuşamasını sağladım.
Dolmaları fırın kabına aktarıp üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürdüm. Önceden ısıtılmış fırında ızgara açık konumda 15-20 dakika daha pişirdim.
Afiyet Olsun...
4 yorum:
İyi fikir :) Sunum da, görüntü de çok hoş ellerine sağlık, sevgiler...
Teşekküler Sevgili Aysel. Pirinç ve bulgurun dışına çıkılmak istendiğinde hoş bir alternatif oldu.
bu taifte kaydedildi efenim :)
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. Ramazan sofralarına yakışan bir tarif olmuş.. Sevgiler...
Yorum Gönder