23 Temmuz 2014 Çarşamba

Sebzelikte Kalanlar



Ramazan bile olsa sofralarım hep mükellef olmuyor. Mükellef de olmamalı zaten. Oruç tutan çocuklara onların seveceği yemekler hazırlamak güzel elbette ama Ramazan'ın iftar boyutunu makul ölçülerde tutmak en iyisi sanırım.

Ana yemeğim sebzelikte kalanlardan ibaret, yanına da koruk ekşili bamya pişirmek için aldığım koruktan artan koruk suyu ile bolca salata. İftariyelikler de var, daha ne olsun?

Neler kalmış sebzeliğimde?
3 tane havuç
1 büyükçe patates
1 kabak
3-4 tane yeşil biber

Nasıl yapmışım?
Bütün sebzeleri küçük küpler şeklinde doğrayıp, zeytinyağında önce havuçları çevirmişim, üstüne patatesi ekleyip çevirmeye devam, sonra kabak, sonra da biberler. Hepsi yenebilecek kıvama gelince biraz tuz, biraz da karabiberle lezzetlendirmişim. Güzel pek lezzetli de proteini eksik bu sofranın.

Sebzeleri bir fırın kabına almışım. 3 de yumurta kırıp bir kaba, çırpmışım biraz. Sonra sebzelerin üzerine gezdirmece. Küp küp kesilmiş beyaz peynirler de serpilmiş ve doğru fırına...

Yumurtalar katılaşıp, peynirler biraz kızarınca fırından sofraya sıcak sıcak...


Sebzelikte kalanlar bunlar değil sadece. Bir kaç marul yaprağı, bir salatalık, bir domates, bir kaç turp, bir kaç dal kekik derken koca bir tabak da salata olmuş. Üzerine de leziz mi leziz koruk suyu ve birkaç tane de koruk. Biraz tuz, biraz zeytinyağı...

Afiyet olsun, Kadir Gecemiz mübarek olsun...



4 yorum:

Aysel dedi ki...

Harikasın, ellerine emeklerine sağlık, Hayırlı kandiller. Sevgiler.

Swotpisces dedi ki...

süper olmuş bence... :)

sarkaç dedi ki...

Teşekkür ederim, sevgiler

mine tozanlıoğlu dedi ki...

ne güzel lezzetler deniyorsunuz bamyayla aram yoktur ama evde talep gördüğünden yaparım bu çeşidi de çok hoşuma gitti ellerinize sağlık Allah kabul etsin

Related Posts with Thumbnails