15 Temmuz 2014 Salı

Nar Ekşili Deniz Börülcesi


Her zaman yaptığım yoğurtlu veya sarmısak-limon-zeytinyağı üçlemeli deniz börülcesinden farklı birşeyler yapmak istedim. Yolum Refika'nın Mutfağına düştü. Limon yerine nar ekşisi-sirke karışımını kullanıyordu ve acı kırmızı biber ekliyordu sosuna. Ege ve Güneydoğu mutfağını birleştirmişti. Nar ekşisi hoşuma gitti ama acı biber deniz börülcesinin tadını maskeler mi korkuma kullanmadım.

Neler Kullandım:
2 demet deniz börülcesi
4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı koyu kıvamlı Antakya nar ekşisi
2 çorba kaşığı sirke



Nasıl yaptım:
Deniz börülcelerini çok iyi yıkadıktan sonra kaynayan suya attım. Yine Refika'nın tarfi ettiği şekilde 4 diş sarmısağı da kabuklarını soymadan haşlama suyuna ekledim. 15 dakika kadar haşladım. Sarmısakları aldıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bıraktım.

Bir kase içine zeytinyağı, nar ekşisi ve sirkeyi koydum. Haşlanmış sarmısakların kabuklarını soyup ezdim ve sosa ekledim. 

Soğuyan deniz börülcelerinin kılçıklarını ayıkladım. İyice karıştırdığım sosla birleştirip servis yaptım.

Afiyet olsun...

5 yorum:

Aysel dedi ki...

Hiç tatmadım, meraktayım. Ankara pazarlarına çok sık uğramıyor deniz börülcesi :) Ellerine sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com

Unknown dedi ki...

MMM oldukça lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık , Sevgiler ;)

MAZES dedi ki...

yaaa,ben izmirliyim 25 senelik,ama ne ayıp bana ,hiç niyete bile girmedim yapmaya ,galiba korkuyorum tadını beyenmezler diye....ellerine sağılık ,çok şeyler kaçırmışım,bu akşam sadece iyi akşamlar demek için geldim,yakın zamanda kahvemi alır takılırım sende

AslıASLI dedi ki...

Gecenin bu saatinde deniz Börülcesinin bu nefis görüntüsü yarın hemen yapmalıyım dedirtti.
Ellerinize sağlık eminim tadı çok güzeldir.

sarkaç dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlarım. Genelde ot yemeyi pek sevmeyenler bile deniz börülcesine hayır demez. Kendi has lezzeti mi, ekşi ve sarmısak birleşimi mi bu kararda etkili bilmiyorum ama bir kez olsun denemeye değer derim.

Sevgili Mazes beklerim kahveye:) Uzun zaman uzak kaldım blogumdan, şimdi açığımı telafi etmeye çalışıyorum, blogda geçirdiğim zaman epey arttı.

Related Posts with Thumbnails