10 Temmuz 2014 Perşembe

Ege'den Reyhan Şerbeti

Reyhan'dan şerbet yapıldığını bilmiyordum. Ege'den Tarifler'de görünce vuruldum adeta. Reyhan alır almaz da şerbeti yapmaya koyuldum. Ege'nin de vurguladığı gibi, herkes damak tadına göre kendi hazırlamalı bu şerbeti. Zevkler farklı olunca, tarif ölçüleri de standart olmuyor doğal olarak.



Bir demet reyhanın yapraklarını saplarından kopardım, yıkadım. İri iri bir kaç parçaya bölüp bir kavanoza yerleştirdim. Bir su bardağı şeker, bir limonun suyunu ve kabuğunun rendesini ekledim. Gelincik şerbetindeki gibi rengini kendi kendine salar mı merakımla bir gece dolapta beklettim. Baktım ki, çok çok hafif bir eflatun renk var saldığı suda. Demek ki bunun püfü demlemekmiş diyerek yeniden esas tarife döndüm.


Ot çayı demliğime boşalttım kavanozun içindekileri. Sonra da sıcak su ekleyip demlenmeye bıraktım. Sıcak su ilavesiyle birden renk belirmeye başladı.


Daha az şeker koysaydım daha yoğun bir rengi olacaktı. Şekeri damağıma fazla gelince, su miktarını artırmak zorunda kaldım, açık pembe bir şerbetim oldu.

Reyhan şerbeti mis gibi reyhan kokusu ve hoş tadıyla soframızı şenlendirdi. Teşekkürler Sevgili Ege...


8 yorum:

aysegulcebiseyler dedi ki...

Himmmm mis gibi kokulu kokulu bayilirim, fakat bu hafta pazarda ozene bezene sectigim reyhanim evde posetten cikmayinca benim reyhan serbeti sevdasida baska haftaya kaldi:((
Afiyetle icin guzel kardesim, sevgiler

Aysel dedi ki...

Sırf rengi için yapacağım bu şerbeti, o nasıl güzel bir renktir. Hafta sonu pazardan alayımda deneyim hemen. Ellerine sağlık, sevgiyle...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Iki sene önce tanistim bu serbet ile...Sahane bir tat cezbettirici bir renk...Ama maalesef yasadigim ülkede Kirmizi reyhani bulamiyorum...Türkiyeden gelirken iki bag getirip demledikten sonra dondurmum...
simdide cözmeye kiyamiyorum..
sevgiler

sarkaç dedi ki...

Sevgili Ayşegül, kısmet diyelim. Neyseki pazarlarımızda bol bol bulunuyor da telafisi kolay. Şimdiden ellerinize sağlık.

Sevgili Aysel, gerçekten çok güzel bir renk. Oğluma önce kokusu fazla geldi ama devamını aramaktan da geri durmadı.

Sevgili Serap, her ülkenin kendine göre güzellikleri var. Eminim siz orada bizim bilmediğimiz ne güzellikleri tadıyorsunuzdur. Ama haklısınız, vatanın herşeyi bir başka güzel. Güzel günlerde kullanın reyhanlarınızı, vatana geldiğinizde sizi yeniden reyhanlar karşılasın.

Teşekkürler ve sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

renginede bayıldım canım.harika görünüyor .ellerine sağlık.sevgiler.

burcu dedi ki...

Her gördüğümü denemek gibi bir hevesim hiçbir zaman olmadı zaten üşenirim ama buna vuruldum resmen. Ne tatlı bir rengi var, tadını çok merak ettim, ufaklık içer mi acaba? Kesinlikle deneyeceğim.

sarkaç dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlarım, renk bir harika, hayran bırakıyor kendine.
Sevgili Yazdan kalan, oğlunuzun tadı konusunda hiç itirazı olmayacaktır, hatta çok sevecektir ama kokusu belki ona ağır gelebilir. Deneyeip tepkisini görmeye değer:)

Adsız dedi ki...

Kahve yanına çok güzel oluyor sunum olarakda için olarakda çok hoş tadı artık sürekli yaparım heralde tavsiye ederim

Related Posts with Thumbnails