26 Eylül 2010 Pazar

Eylül Tatları

Blog arkadaşlarımdan öğrenip yaptıklarım var bugün karşınızda.. Bu yemekleri aynı gün pişirmedim ama size bir sofraymış gibi sunmak istedim. Mutlaka çoğunuz bu tarifleri görmüş hatta yapmışsınızdır. Yine de ben arkadaşlarıma bir teşekkür olarak nefis tarifleri tekrar paylaşıyorum. Böyle güzel tarifler verildiği sürece de devam edecek benim teşekkürlerim.


Mısır Unlu-Sebzeli Çorba

Açılış 100 de 100 Marifetli Sevgili Öznur'un çok lezzetli çorbasıyla. Ben de evde bulunan havuç, kabak, biber, patates ve haşladığım tavuğun suyunu kullanarak yaptım çorbayı. Çorbaya ayrıcalığını veren ise mısır unuyla yapılan meyanesi.


Yoğurulmayan Ekmek

Soframızın ekmekleri bu kez benden. Hayatımın ilk ekmeğini Evimizdeki Lezzetler'den Sevgili Mihriban'ın tarifi ve yüreklendirmesi sayesinde yaptım. 
Küçücük mutfağım, yayıntısını kaldıramayacağı için ekmek makinesi almıyorum. Aklım ekmek tariflerinde kalsa da yoğurma işlemi beni uzaklaştırıyordu. "Kaybolmayan Sakız İstiyoruz" misali "yoğrulmayan ekmek" istiyordum, böyle bir ekmeğin varlığından haberim olmaksızın. İşte gördükleriniz ben acemi ekmekçinin ürünü.


Hamuru pişme kabına aktarırken katladığım kısım alta geldi ve düzeltmeye cesaret edemedim. İkinci denememde buna dikkat edeceğim. Yapışmasın diye üzerine elediğim unu bir dahaki sefere daha az koyacağım. Biraz daha kalın kabuklu olsun diye 5 dakika daha pişireceğim. Herhâlde daha çok hatam vardır ama  onları anlayacak kadar tecrübe kazanmam için daha bir fırın ekmek pişirmem gerek. Yine de ekmek çok lezzetliydi ve beğenilerek yendi.


Çıtır Kasede Kabak Beğendi

Ana yemeğimiz Cafe Pepela'dan. Sevgili Pepela'nın tarifini kırmızı etle uygulayan Antepli Yemeklerden Değerli Sevgi'den sonra ben de yaptım bu tarifi. Ağzına kabak ve tavuk koymayan oğlum, tavuksuz haliyle kabaklı beğendi ve kaseyi bir güzel yedi. Kalıplarım küçük olduğu için artan hamuru da daha ince açarak pişirdim ve çok lezzetli kağıt peksimetlerimiz de oldu.




Kurutulmuş Domates Güzelliği

Kuru domates kültürüm yok benim. Merak ettiğim için marketten almış, birazını yemeklerin içine koymuştum. Daha özgün bir lezzet arayışı içindeyken Eyvah Ne Pişirsem'den Sevgili Gönül'ün tarifi geldi. Kızım ceviz yemediği için tariften cevizi çıkararak, sadece badem kullandım. Lezzetini tahmin edemiyordum ve her türlü sürprize hazırladım kendimi. Sonuç o kadar güzeldi ki inanamadım. Nar ekşisinin kuru domatesle uyumuna hayran oldum.


Gökçesu Pilavı

Pilav, Umut Sepeti Sevgili Zeliha'dan. Yine ceviz kullanmadım. (Zeliha'nın ceviz sevilmez mi dediğini duyuyorum ve ona canı gönülden katılıyorum ama ....)  Evdeki antep fıstığı kırıkları ile tarifte ufak bir değişiklik yaptım. Lezzeti yanı sıra dereotusever olduğumuz için pilavın aromasına da bayıldık.


Çilli Prenses Pastası

Tatlımız Gözde Pasta'dan. Sevgili Gözde'nin tarifini uyguladım. Hafif  ve güzel tadının yanı sıra haşhaşın çıtırlığıyla çok özel bir tatlı olarak menümüzde yer aldı. Bu farklı lezzet de artık ikramlarımızın vazgeçilmezi olacak.

Hepinize tekrar teşekkürler.............

16 yorum:

Sihirli Yazılar dedi ki...

Fotoğrafları bizzat kendiniz mi çekiyorsunuz yoksa hanehalkından biri mi bilmiyorum ama oldukça kaliteli görünüyorlar. Resimlerdeki tabaklar vs. çok zarif. Hele en üstteki çorba ne kadar harika görünüyor. Resimlerin güzelliği, yemeklere daha bir değer katıyor sanki. Yemek bloglarında resim kalitesi çok önemli bence.

yemekbiraşk dedi ki...

hepsi birbirinden güzel olmuş ve çok özenli ellerinize sağlık

Âşiyanda dedi ki...

Hepsi okadar güzel görünüyorlar ki. Şimdi tarifleri bulmak için blogları tek tek dolaşıp senin ilavelerinle buluşturmak gerekecek.Hepinizin ellerine sağlık, afiyetle yemek nasip olsun herkese...

YELDA dedi ki...

Menün enfes olmuş o sofra hazırmış gibi hissettim sanki :)

Cafe Pepela dedi ki...

Maşallah,hepsi ne kadar güzel.Ayrıca en cicisi gönlünün rengi,nezaketi.Ellerine,gönlüne sağlık ablacığım..
İnanın seçemedim,enfes görünüyorlar.Arkadaşlarımızın da kulakları çınlasın maşallah hepsine :) Sevgi ve selam ile

Unknown dedi ki...

WOOWWW Sarkaç,muhteşemsin sen..Maşallah, ne güzel bir menü çıkartmışsın ortaya...Çorbanın görüntüsü muhteşem olmuş,ekmek desen makinasında anca bu kadar güzel olabilirdi,afiyet şifa olsun..
Ekmeğini bile kendi ellerinle yapmışsınya helal olsun sana daha ne diyim :) Ellerin dert görmesin.
pepela'nın çıtır kasede beğendisini de çok harika yapmışsın,benim de çok hoşuma gitmiş fakat cesaret edememiştim açıkçası..Belki birgün cesaretimi toplar ve denerim ben de:)
Domates güzelliği desen,benim bile yapasım geldi,sen nar ekşisinden de bahsedince..

Pilav...:) Sarkaç,çok teşekkür ederim,tarifimi denediğin için.Çok mutlu oldum inan..Sen beni çözmüşsün güzel ablam :) ruhlarımız empati kurar olmuş inandım buna :) Aynen öyle düşünüyorum ama,zevkler farklı olabiliyor.Kızının damak tadına sonsuz saygı duyuyorum..
Prenses pastaya söylenecek söz yok gibi,enfes olmuş,bir renk bu kadar mı güzel olur,anca bu kadar olur :)
Ellerine,emeğine,gönlüne sağlık Sarkaç:) Allah evinin bereketini,ailenle muhabbetini,şevkini,neşeni ve sağlığını artırsın ve daim eylesin..Gönül dolusu muhabbetle..mutlu haftalar..

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik olsun hepsi birbirinden nefis lezzetler,

ekmeginde nefis gorunuyor,iç dokusuda harika olmus canim ;) yeni denemeler yaptikça daha harika seyler elde ediliyor,devam diyorum canim,
muhabbetle...

sarkaç dedi ki...

Merhaba Sihirli Yazılar, böyle düşünmen beni mutlu etti. Fotoğraflarımı kendim çekiyorum, dijital makinanın izin verdiği öiçüde güzel fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışıyorum. Şimdilik ışık güzelse fotoğraflarımın iyi çıktığını görüyorum. Işığa hükmetmeyi demesem de yönlendirmeyi öğrenirsem daha güzel fotoğraflar çekebileceğim.

Merhaba Yemek bir Aşk, çok teşekkür ediyorum. Blogunu yeni keşfettim, daha önce anlayamamıştım bağlantılar kısmından sana ait olan blogu. Senin güzel tariflerinden de yararlanacağım.

Merhaba Aşiyanda, amacım biraz da blog blog gezdirmek aslında. Gözümüzden kaçanlar varsa fark etmeyi sağlamak. Sizin tariflere ilavelerinizi de dört gözle bekliyorum.

Merhaba Yelda, bütün blog arkadaşlarım sayesinde güzel sofralarımız olacak inşaallah.

Merhaba Pepela, yazdıkların senin gönlünün yansıması, teşekkür ederim. Garden, cafemize ait bir muhabbet bahçesi mi, yoksa garden'de ağaçlarımız çiçeklerimiz mi olacak?

Merhaba Zeliha, muhteşemlik tarifleri aldığım ustalarda. Dileklerine can-ı gönülden katılıyorum, hepimiz için.

Merhaba Mihriban, sana mutlu bir tatil diliyorum. Evimizdeki Lezzetler ile Maraş yemeklerini tanıdım ve çok sevdim. Memleket dönüşü tariflerini merakla bekliyorum.

Unknown dedi ki...

hepsi de çok leziz gözüküyor.ama en çok yogrulmadan yapılan ekmek ilgimi çekti.bende ekmek yogurma işlemini hiç sevmeme ragmen ekmek yapmayı sevenlerdenim.bu tarif denencekler arasına alındı.ellerine saglık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

mmmm Sarkaçımmmm nasıl karnımı acıktırdın anlatamam sana...Nefis hepside harika bir menü yapmak istedim hemen mutfağa koşup:)

sarkaç dedi ki...

Sevgili Eylem, denemeni öneririm. Memnun kalacağını düşünüyorum.

Aylin'ciğim nerelerdesin? Ser verip sır vermeyenlerden misin? Bu kadar mütevazi olma ne olur. Dubai'de yarışan derecelere giren sen değil miydin? Göğsüm kabardı, gururlandım başarınla. Tariflerini heyecanla bekliyorum.

özlem dedi ki...

hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sarkacım yok o ben değilim.
kuzinedekizaranekmek.blogspot.com Aylin o :))

sarkaç dedi ki...

Aylin'ciğim kusuruma bakma. Sınırlı blog dünyamda tanığım Tek Aylin olunca ve de böyle bir başarıyı senin göstereceğine inandığım için o Aylin'i sen zannettim. Olsun ben yine de hem seninle hem de diğer Aylin ile gurur duyuyorum.

sarkaç dedi ki...

Merhaba Özlem, hoşgeldin, yorumun için teşekkür ederim.

sarkaç dedi ki...

Merhaba Özlem, hoşgeldin, yorumun için teşekkür ederim.

Related Posts with Thumbnails