Esas olarak yumruları için aldığımız sebzelerin sapları ve yaprakları bazen yemeğin içine giriyor, bazen gözleme veya kavurma oluyor. Çoğu zaman da salata olarak yerini alıyor soframızda.
Pancarların da taze ve güzel yapraklı olanlarını almaya çalışıyorum, çeşit çeşit salatasını yapıyorum. Bloguma getirdiğim pancar sapı-yaprağı salatalarımdan ilki nar ekşili, ikincisi yoğurtlu.
Başlangıç aşamaları aynı. Taze, kartlaşmamış sap ve yaprakları yıkayıp doğruyorum ve suyunu iyice süzdürüyorum. Kaynayan suya atıyorum. Tencerenin kapağı açık olarak yumuşayana kadar haşlıyorum.
Nar Ekşili Pancar Sapı Yaprağı Salatası:
Damak tadıma uyan miktarda nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırıyorum. Haşlanmış sebzelerim sıcakken üzerine gezdiriyorum. Üstüne tulum rendeliyorum.
Yoğurtlu Pancar Sapı Yaprağı Salatası:
Yoğurt ve zeytinyağını çırpıyorum. Sarmısağı tuzla ezerek yoğurda karıştırıyorum. Soğumuş pancar yaparaklarının üzerine gezdiriyorum. Biraz dövülmüş ceviz serpiyorum.
Afiyet olsun...
5 yorum:
Merhabalar, her iki salatanızda çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ayrıca şifa deposu olmuş. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
ben bu salatayı denemedim ama görüntüye bakınca çok şey kaçırmışım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Harikasın ben de kalan sapı çöpü sürekli değerlendiririm seni bu yüzden takipteyim benim gibi değerlendirme ve sarfetmeme özelliğin var harikasın arkadaşım. Sana bir şey soracağım biliyorsan yardım edersen sevinirim.Benim blogdaki ' Bunlar da İlginizi Çekebilir' bölümü kayboldu ve ben onu nasıl yerine getirebilirim, nereden bulunuyordu unuttum yardımcı olursan sevinirim sevgiler
Arkadaşım çok sağol sayende verdiğin bilgilerle yaptım Allah razı olsun çok işime yaradı tekrar teşekkürler
kereviz saplarını bazen atıyorum bazen değerlendiriyorum ama pancar saplarını değerlendirmek hiç aklıma gelmemişti teşekkürler ...
Yorum Gönder