22 Kasım 2015 Pazar

Tane Baharatlı Brokoli Kavurması


Mevsimin dönmesiyle kış sebzeleri mutfağımı renklendirmeye başladı. Kış mevsiminin zihinlerde yarattığı puslu beyaz gri algının tam tersine pazar tezgahları yazla yarışacak denli renkli. Brokolinin yeşil ağaçları da her gördüğümde gel beni al diyor. 

Çocukluğumda bilmediğim mutfağımız için nisbeten yeni bir sebze brokoli. Tanışmam geç oldu ama güç olmadı. Salatası, çorbası, yoğurtlaması, kavurması ile mutfağımdaki yerini sabitledi.

Neler kullandım:
Yarım kilo brokoli
1 adet irice soğan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Birer çay kaşığı tane hardal, tane kimyon
Tuz


Nasıl yaptım:
Brokoli ağaççıklarını ayırıp yıkadıktan sonra buharda 10 dakika pişirdim.

İrice bir soğanı yemeklik doğrayıp orta hararetli ocakta zeytinyağıyla şeffaflaşana kadar kavurdum. Hardal ve kimyon tohumunu ekleyerek 1 dakika daha çevirdim. Tuzda ezdiğim sarmısağı ve zerdeçalı da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırarak pişirdim. Buhardan aldığım brokolileri sıcak sıcak tavaya koydum ve 5 dakika daha çevirerek pişirdim.

Ana yemeğin yanında eşlikçi olmak üzere sıcak olarak sofraya getirdim.

Afiyet olsun...

1 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

Related Posts with Thumbnails