20 Nisan 2014 Pazar

Nane Şekerli Paluze


Dolap detokslarım bitmek tükenmek bilmiyor. Dolaptakiler kullanıldıkça yenisi ekleniyor. Bu kez de nemden taşlaşan nane şekerlerinden kurtardım dolabımı. 

Nane şekerini oğlum çok seviyor, neyseki bir paket şekeri nem almadan bitirecek kadar da çok yemiyor. Bu kez de nane şekerlerinin birbirine yapışması sorunu çıkıyor karşımıza. 

Kayınvalidemin önerisiyle, paketi kavanoza aktarırken pudra şekeri ile karıştırıyorum. Bu işlem nane şekerlerinin yapışmasını bir süre engelliyor ama yine de o kaçınılmaz, taşlaşmış bütünleşmiş şeker görüntüsüyle karşı karşıya geliyorum.

Bu kez nane şekerlerinden paluze hazırladım. Malzemelerim, nane şekeri, su, nişasta, limon. Ölçü yok, göz kararı hazırladım paluzemi.
 


Nane şekeri kavanozuna sıcak su ekleyerek kavanoza yapıştığı yerlerden ayrılmasını bekledim. Tencereme döktüm, biraz daha ısıtarak nane şekerlerinin erittim. Su ile incelttiğim nişastamı ekledim. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başladım. Kıvam almaya yaklaştığında limon suyunu ekledim. Göz göz olmaya başladıktan sonra 2 dakika daha karıştırarak ocakta tuttum. Pişmesi tamamlanınca kaselere dağıttım.


Tam bir yaz ferahlığı elde ettiğimi söyleyebilirim. Minik kır çiçekleri ile evime taşıdığım baharda, damakta ve boğazda bıraktığı serinlik hissiyle yaz günlerini yaşattı.

Sütlü bir tatlı değil ama yeni etiket açmak yerine Sütlü Tatlılar etiketine koydum. Affola...

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kır çiçekleri eşiliğinde buz gibii nefis olur içmesi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

sarkaç dedi ki...

kır çiçekleri ne güzel değil mi? Minicik olmaları güzelliklerini gözden kaçırmamıza yol açıyor çoğu zaman.

Esra Takim dedi ki...

ismi çok güzel, tadı öyle olmalı, merak ettim denemek isterim, elinize sağlık.

Related Posts with Thumbnails