7 Nisan 2014 Pazartesi

Vişne Bahçesi

Vişne Bahçesi Çehov'un çok bilinen bir eseri. 100 yılı aşkın bir süre önce yazılmasına rağmen güncelliğini yitirmiyor, her devre hitap ediyor. 
 
Değişim karşısında bocalayıp ne yöne gittiklerini bilemeyenler, eskiye sımsıkı tutunayım derken kaybolup gidenler, değişime ayak uydurup büyüyüp gelişenler ve olanlardan habersiz vişne bahçesi  hikayenin kahramanları.

Bu kez İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sergilenen oyunu izleme şansına sahip oldum. 
 
Uzun bir eserin sahneye konulmasında ortaya çıkan anlatım kopuklukları bu oyunda da vardı, bir-iki defa saate bakma ihtiyacı duysam da genel olarak sürükleyici diyebilirim. Kalabalık bir grupla birden bire karşılaşınca kim kimdir karmaşı yaşamak kaçınılmaz oldu. Ancak yaklaşık 2 saati bulan süresine rağmen oyuncuların temposunda düşme yoktu. Özellikle Ranevskaya'yı canlandıran oyuncunun zerafetine hayran kaldım. Lapahin'in tüm duygularını bana geçiren oyuncuyu da özellikle kutlarım. Şarkı söylediği sahne biraz yama gibi dursa da izleyiciyi oyunun ağır havasından uzaklaştıran mürebbiye karakterinin başarısını da vurgulamak gerek. Dekorlar oyunla bütünleşmişti ve vişne bahçesini izleyiciye yaşattı.


Not: Resimler netten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails