1 Ağustos 2014 Cuma

Muhallebili Milföy Bohçası

Milföyün tuzu, muhallebinin şekeriyle tatlıtuzlu bir lezzet...
Soğuk ama çıtırlığını kaybetmediği sınırlı bir zaman diliminde tüketilmesi iyi oluyor. Yumuşamadan hemen yenilmesi gerekiyor yani. 
Milföyleri dikdörtgen kesip üzerine baskı koymadan, çatalla delmeden kabarabildiği kadar kabarmasına izin verip, piştikten sonra katları ikiye kesip arasına muhallebi koyuyordum ama bu kez bohça yapmayı denedim. Lezzet aynı kalsın ama şekil değişsin istedim.

Neler Kullandım:
12 kare hazır milföy hamuru
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
80 gram beyaz çikolata
100 ml krema
Yarım su bardağı dövülmüş badem-fındık karışımı


Nasıl yaptım:
Süt, şeker, un ve nişastayı koyu bir muhallebi olacak şekilde pişirdim. Ocağı kapadıktan sonra kırdığım çikolatları ekleyip eriyene kadar karıştırdım. Vanilya,  fındık-badem ve kremayı ekleyerek tamamen karışana kadar elde çırptım.

Milföyleri bir kalıba yerleştirdim. Çukur kalan yerlerine muhallebi koyup, milföyün kenarlarını bohça gibi kapattım.

200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim. Kabaran milföy tabanını düzleştirmek için bir tepsi ile bastırarak 5 dakika daha pişirdim.

Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra milföy bohçaları kalıptan çıkardım. Bir dilim şeftali üzerine yerleştirdiğim bohçaların üzerine pudra şekeri serperek servis yaptım.

Afiyet olsun...

7 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Müthissiniz! Cok yenilesi nirsey olmus bu lakin bizde milföyleri sade sekliyle kabarmasini saglayarak pisirip üstüne muhallebi dökeriz,cok nefis oluyor öylede,yanina meyvede koyarsak tutturmus sayiliriz sanki! Ne dersiniz,ama artik pasta muhallebisi konusunda uzman oldum,en güzeli icinde yumurta sarisi olan az nisastayla...sevgiler afiyet olsun...

Swotpisces dedi ki...

wowwww, süperlerrr... :)

Lezzet Taneleri dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK BEĞENDİM.MUTLAKA BENDE BEKLERİM...

sarkaç dedi ki...

Sevgili Terazi Kızı, bakmayın bu kez bohça yaptığıma ben de milföyleri sade pişirip muhallebi ile sonradan buluşturuyorum çoğunlukla.
Pasta kreması konusunda da çok haklısınız, yumurtalı olan çok daha güzel ama sıcak günlerde yumurta kokusu burnumdam kaybolmuyor ve olabildiğince az yumurta kullanma yollarına kaçıyorum.

Sevgili Swotpisces, çok teşekkür ederim, ne mutlu edici bir nida bu:)

Hoşgeldiniz Sevgili Lezzet Taneleri, mutlaka uğrarım size.

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

bizde bu aralar ir şeftali bolluğu var kullanmalıyım bu tarif için teşekkürler

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

muhteşem bir fikir ve muhteşem bir fikir...

Armina dedi ki...

Farklı ve harika bir tatlı olmuş ellerine sağlık.

Related Posts with Thumbnails