Eşimin mutfağa ilgisi devam ediyor. Blogları dolaşıp tarif alıyor. Evde krem peynir yapımı önerisi okumuş. Lor peyniri krema ile çırparak kahvaltılık ekmeğe sürmelik peynir hazırlamış.
Tuzsuz lor peyniri ve çiğ kremanın dayanma süresi uzun değil. Yaptığı miktar da kısa sürede tüketilmeyecek kadar çok olunca, bir kısmını börek yapımında kullanmaya karar verdim. Ortaya bu börekler çıktı.
Neler kullandım
Yaklaşık 500 gram kadar lor ve krema karışımı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su barağı süt
4 adet hazır yufka
Kıyılmış nane, maydanoz, dereotu, hepsi toplam bir kase kadar
2 yumurta
1-2 çorba kaşığı galeta unu
Nasıl yaptım
Lor-krema karışımına süt, sıvı yağ ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip karıştırdım.
Bir yufkayı tezgaha açtım, tüm yüzeyine kolay sürülebilir haldeki harçtan sürdüm. Üzerine ikinci yufkayı koydum, yine harç sürdüm. Yufkayı sararak rulo haline getirdim. Aynı işlemi diğer iki yufka ile tekrarladım.
2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra yaklaşık 3 santim uzunluğunda kestim.
Fırına girince krema kestiğim yerlerden akmasın diye bir çeşit mühürleme yaptım. 2 yumurtayı beyazı ve sarısı karışık olacak şekilde çırptım. Kestiğim böreklerin her iki ucunu önce yumurtaya sonra galeta ununa batırararak yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim. Kalan yumurtayı da fırça ile üzerlerine sürdüm.
200 derecede 50 dakika pişirdim. Dışı çıtır, içi yumuşak, puf puf börekçikler oldular.
Afiyet olsun...
5 yorum:
elinize sağlık nefis görünüyor
helal olsun ne diyeyim her eve lazım :) afiyet olsun
eşinizin ellerine sağlık evde krem peynir yapımı dikkatımı çekti bunu araştıracağım :)
böreklerde şahane..
afiyetle..
Böreği çok severim, börekler enfes görünüyor ellerine sağlık.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlarım.
Sevgili Deniz, eritme tuzları kullanılmadığı için sanırım hazır krem peynirler gibi olmuyor tadı ama ekmeğe sürülebilir, güzel bir lezzet oluyor, hem de bildiğimiz lor peyniri ve kremadan başka bir şey yok içinde.
Yorum Gönder