1 Kasım 2013 Cuma

Ekim 2013 Tatları

Bloguma ara vermeden önce, her ay blog dostlarımdan öğrendiklerimi paylaşıyordum. Yine başladım sizlerden aldığım tarifleri uygulamaya ve görüntülemeye. Kasım ayına girdiğimize göre, Ekim tatlarının sırasıdır. Bakın geçen ay neler yapmışım tariflerinizle.

Bir çay sofrası hazırladım size. Ama çayım farklı, Sevgili Umut Sepeti'nin Nar Çayı'nı sunmayı seçtim.

Narım ekşi değil tatlı nar olduğu için rengi daha açık ve tatlımsı bir çay oldu. Buyrun, bir fincan sağlık olsun hepimize...


Görüntüsüne vurulduğum bu lezzet Ev Atölyesi'nden Tarçınlı Çelenk. Yapması da nasıl zevkli bilseniz... Biliyorsunuzdur mutlaka ama ben bir kez daha hatırlatmış oldum.

Kıvrımların, katların nasıl oluşturulduğu Ev Atölyesi'nde ayrıntısıyla anlatılmış. Şeklim orjinal tarifteki kadar düzgün olmasa da lezzetinden çok memnunum.


Sevgili Mine'nin Közlenmiş Biber Dolması'ndan taşan lezzete karşı koymak ne mümkün. 

Közleme işine fazla zaman ayıramadığım için az sayıda yapıp, küçük porsiyonlar halinde sundum. Ve kaçınılmaz soru: "bu kadarcık mıydı?"


 Çocukların aklını başından alan Halley Pasta'yı Sevgili Mihriban'da gördüm. Benim de aklımı başımdan aldığı bir gerçek.


 Kim dayanabilir ki bu görüntüye...

Çay sofram bu kadar ama bir de Hafif Mutfak'tan esinlenmiş Kestaneli Pilav'ım var. Onu çay soframa dahil etmeyip ayrıca sunmayı seçtim.

Afiyet olsun

4 yorum:

mine dedi ki...

ooo hepsi birbirinden nefis gözüküyor, tarçınlı çörek görüntü itibarıyla aklımı başımdan aldı denemeli ... teşekkürler tarifimi denediğin için sevgiler

sarkaç dedi ki...

Mine'cim tarifin çok güzeldi. Lezzetine bayıldım, iyi ki yapmışım:)

mihriban emir dedi ki...

Canim ellerine saglik olsun,
hepside nefis gorunuyor :)
blogunu boyle aktif gormek çok mutlu etti beni :))
sevgiyle kal canim.

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

görüntü muhteşem.. ellerinize sağlık....

Related Posts with Thumbnails