31 Ekim 2013 Perşembe

Kabak Çorbası



Kuşbaşılı pişirmek için Girit Kabağı almıştım. Bu güzel havalara aldanıp soğuk algınlığına yakalanınca, kabak içlerinden çorba yapmaya karar verdim. Kendime uygun, hafif bir kabak çorbası pişiriverdim. Maksat bloga uğramak olunca, bu uydurma tarif de blogumun sayfalarında yer buldu kendine.

Neler kullandım?
8 adet küçük girit kabağının içi
1 havuç
1 küçük soğan
100 ml çiğ krema
7-8 adet karabiber tanesi
Tuz
5 bardak su
Üstü için kıyılmış dereotu, maydanoz

Nasıl hazırladım?
5 bardak suyun içinde kabak, havuç, soğan ve karabiberi haşladım. Yumuşayınca blendirden geçirdim. Tuz ve kremasını ekleyip birkaç taşım kaynattım. Üzerine yeşillik serperek servis yaptım. Afiyet olsun

7 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Tamda aradigim bir tarif bu,seninkisi hem kolay hem lezzetli! Evde kabak var,bu seferki corba yapilacak,ellerine saglik,beni aramaktan kurtardin,gecmis olsun bu arada...

Âşiyanda dedi ki...

Ne kadar sevindim, ne kadar sevindim. :))
Şifa olur İnşallah, bütün hastalara bu çorba...

Cafeportakal Bahar Özçelik Erdoğan dedi ki...

şifa olsun
sevgiler

sarkaç dedi ki...

Çok teşekkür ederim blog dostlarım, hepimize afiyet ve şifa olsun.

mine dedi ki...

içini de değerlendirmek için çok güzel bir tarif bence ellerine sağlık

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

bloglarda sıklıkla görüyorum kabak çorbasını ama hiç yapmadım.. ilk defa yapmak için tarifinizin linkini not alıyorum... tarif için teşekkürler..

sarkaç dedi ki...

Haklısın Mine'cim. Kabak içlerini değerlendirirken güzel bir çorbaya da kavuşuyoruz.

Hoşgeldin Sevgili Emine:)oldukça sade bir çorba, umarım beğenirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Related Posts with Thumbnails