31 Ekim 2013 Perşembe
Kabak Çorbası
Kuşbaşılı pişirmek için Girit Kabağı almıştım. Bu güzel havalara aldanıp soğuk algınlığına yakalanınca, kabak içlerinden çorba yapmaya karar verdim. Kendime uygun, hafif bir kabak çorbası pişiriverdim. Maksat bloga uğramak olunca, bu uydurma tarif de blogumun sayfalarında yer buldu kendine.
Neler kullandım?
8 adet küçük girit kabağının içi
1 havuç
1 küçük soğan
100 ml çiğ krema
7-8 adet karabiber tanesi
Tuz
5 bardak su
Üstü için kıyılmış dereotu, maydanoz
Nasıl hazırladım?
5 bardak suyun içinde kabak, havuç, soğan ve karabiberi haşladım. Yumuşayınca blendirden geçirdim. Tuz ve kremasını ekleyip birkaç taşım kaynattım. Üzerine yeşillik serperek servis yaptım. Afiyet olsun
Etiketler:
Çorbalar,
Sakız kabağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Tamda aradigim bir tarif bu,seninkisi hem kolay hem lezzetli! Evde kabak var,bu seferki corba yapilacak,ellerine saglik,beni aramaktan kurtardin,gecmis olsun bu arada...
Ne kadar sevindim, ne kadar sevindim. :))
Şifa olur İnşallah, bütün hastalara bu çorba...
şifa olsun
sevgiler
Çok teşekkür ederim blog dostlarım, hepimize afiyet ve şifa olsun.
içini de değerlendirmek için çok güzel bir tarif bence ellerine sağlık
bloglarda sıklıkla görüyorum kabak çorbasını ama hiç yapmadım.. ilk defa yapmak için tarifinizin linkini not alıyorum... tarif için teşekkürler..
Haklısın Mine'cim. Kabak içlerini değerlendirirken güzel bir çorbaya da kavuşuyoruz.
Hoşgeldin Sevgili Emine:)oldukça sade bir çorba, umarım beğenirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Yorum Gönder