2010'un İlk İftarı
Her ne kadar yaz sıcağından bunalsak da iftarda çorbadan vazgeçmem mümkün değil. Aç mideyi rahatlatacak yegane yemek bence. İlk çorbamı da Mihriban’ın tarifiyle yaptım: Eşkili Maraş Çorbası. Su kaybımız yüksek olduğu için tane miktarını azalttım, su miktarını artırdım. Orjinal tarife göre salça miktarım biraz fazla oldu ama lezzeti yerindeydi. Sumak ekşisi ne de güzel yakışmış bu besleyici çorbaya. Tam bir öğünü içeren bu tarifi için Evimizdeki Lezzetler'e tekrar teşekkürler.
Gerisi iftariyelikler, bol salata, zeytinyağlı fasulye, pilav. Yeter de artar bile. (Gene etten kaçmışım, neyse ki Mihriban'ın çorbası bol bitkisel protein içeriyor.)
İftar sonrası tatlısı olarak da Aylin’in Meyveli Kümbet Pastasını yaptım, ister istemez birkaç değişiklikle. Süsleme oğlum ve kızıma ait. Bu bol meyveli serin tatlı da iftar sonrası çok iyi geldi. Çocuklarımdan Aylin'e kocaman teşekkürler.
Biz lezzetli yiyeceklerle iftar yaparken, bir lokma ekmek, bir yudum su bulamayanlar için de yardım etmeyi ihmal etmeyelim ki bu lezzetleri hak edelim.
Hayırlı Ramazanlar
10 yorum:
Birbirinden güzel lezzet görüntüleri.
Tarifleri verenlerin de, yapanların da ellerine sağlık. Son satırlar en güzeli, Allah Teâlâ bunlardan mahrum olanların, aç açık olanların yardımcısı olsun. Nice mubarek Ramazanlara...
Merhaba gülüm çorba da pasta da enfes gönürüyor,ellerine,yüreğine sağlık,şifa olsun
Rabbim c.c ramazanı,11 ayın sultanını layıkıyla ihya etmemizi,dolu dolu yaşayabilmemizi nasip etsin..
Darda,zorda olan kardeşlerimizi düşünerek,yiyin için israf etmeyin düsturu,muhabbet ve hamdla kavrulsun sofralarımız..
Sevgi ve selam ile
Ellerinize sağlık siz sanırım çikolata ertimişsiniz üstüne harika olmuş:)Ben teşekkür ederim efendim
Bende çorbaya takıldım oda çok lezzetli geldi gözüme:)
“Bloglardan Seçmeler” sitesinin daha etkili ve yararlı olabilmesi için görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal
hayırlı ramzanlar diliyorum.afiyet olsun.
ellerinize sağlık menü harika
hayırlı ramazanlar
Dediğiniz gibi hafif yemek gerekiyor iftarda. Maraş çorbasında taneyi azaltıp, suyu bol tutmak; etten ziyade sebzeye yönelmek zeytinyağlılar vs... Gayet sağlıklı bir iftar sofrası hazırlamışsınız. Tipik Ege mutfağı diyebiliriz herhalde, Maraş çorbası hariç tabii. Maraş çorbasını hiç içmedim. Denemeye değer gibi görünüyor:) Selamlar.
Değerli Sen ve sevgili Cafe Pepela, Allah dualarınızı kabul etsin, bizi de elindekileri paylaşanlardan eylesin.
Aylin'ciğim artık zamansızlık mı desem, yorgunluk mu desem ya da lafı dolandırmadan tembellik mi desem acaba. Yazdığım gibi "ister istemez birkaç değişiklikle" uygulayabildim güzel tarifini. Kızımın eline hazır glazürü tutturup "üstündeki tarife göre hazırla, fındık-fıstık süslemeler de burada, kardeşinle süsle" dedim ve sonucu çok çok lezzetliydi.
Çorbaya gelince orjinal tarifinden mutlaka uygulayın, sumağın müthiş katkısıyla çok besleyici ve güzel bir çorba.
Değerli Sabahattin Bey, bloglardan seçmeleri zevkle izliyorum. Şu anda izlediğim arkadaşlarımı tamamen sizin sayenizde tanıdım. Çalışmalarınızın devamını diliyorum. Saygılarımla.
Sevgili eylem, Sevgili Sevil teşekkür ediyorum, ben de hayırlı ramazanlar diliyorum.
Sevgili Sihirli Yazılar, ister istemez hepimiz yetiştiğimiz mutfağa yöneliyoruz. Benim için Ege mutfağı vazgeçilmez ama diğer yörelerin yemekleri de o kadar güzel ki. Ben de fırsat buldukça denemeye gayret ediyorum.
Canim ellerine saglik olsun,
çorbayi deneyip begenmene çok sevindim :)
Kumbet pastada nefis gorunuyor,bu gunlerde bloglari gezinmek çok sakincali aslinda :D
Hayirli bereketli Ramazanlar,iftarlar olsun,
muhabbetle...
Sevgili Mihriban, bizi böyle lezzetli ve besleyici bir çorbayla tanıştırdığın için tekra teşekkür ederim. Sevgiler
Yorum Gönder