3 Haziran 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Bezelye


Zeytinyağlı Bezelye

Bezelyenin toplarından çok kabuklarını severim.  Ne yazık ki ayıklaması zaman alıcı olduğundan çok sık yaptığım bir yemek değil. Bu yılın ilk bezelye yemeğini henüz pişirdim. Şansıma  bezelye çok güzeldi, yemeği de çok lezzetli oldu.

Malzemeler

1 kg bezelye,
4 orta boy domates,
1 orta boy kuru soğan,
Zeytinyağı,
Tuz

Yapılışı
Önce bezelyelerin içi çıkarılır, kabukları zarlarından sıyrılır.  Bu aşamada çok dikkatli olmak gerekli, unutulmuş küçücük bir zar parçası ağza geldiğinde yemeğin bütün tadını kaçıracaktır.

Sebzeler yıkandıktan sonra soğanlar doğranır. (Bezelye pişirirken yağı çok az koyuyorum, soğanların kavrulmasına yetecek kadar. Bunun için de iki çorba kaşığı yeterli oluyor. Bir de bezelye oldukça tatlı bir sebze olduğundan şeker ilave etmiyorum.) Soğanlar sararacak fakat pembeleşmeyecek kıvamda kavrulduktan sonra küçük doğranmış domatesler  ve tuz eklenir . İki - üç kez çevirdikten sonra bezelyeler konur. Tencerenin kapağı kapatılır  ara ara karıştırılarak suyunu çekene dek pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Ateş kısılır ve 30-35 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

zeytin dedi ki...

Ellerinize sağlık...

Related Posts with Thumbnails