26 Mart 2010 Cuma

Peynirli Boğaça


PEYNİRLİ BOĞAÇA


Annemin fırın kullanmama izin verdiği yaşa geldiğimde yaptığım ilk boğaça tarifini hala kullanıyorum.
Yapımı kolay, malzemesi her zaman bulunabilen ve epir epir hamurdan hoşlananlar için hoş bir tarif.

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 silme çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardaği un
1 yumurta

3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
¼ demet maydanoz

Yapılışı:

Yoğurt, yağ, tuz  ve karbonat bir kabın içine konarak çatalla çırpılır. Üzerne azar azar un ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Koyu kıvama gelince elle yoğurulmaya başlanır. Hamur hemen kullanılabileceği gibi buzdolabında bekletilerek ertesi gün de kullanılabilir.

Peynir çatalla ezilir, yumurta akı ve ince doğranmış maydanozla karıştırılır.

Hamurdan alınan iri ceviz büyüklüğündeki parça avuç içinde açılır, içine bir tatlı kaşığı iç konur. Klasik boğaça şekli verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.

170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails