İçbakla Salatası
Annemin en sevdiği salatalardan biriydi. İçbaklayı ayıklayıp haşladıktan sonra zeytinyağı, limon, tuz ve ekmek kırıntılarından oluşan bir sos ile karıştırırdı. Babam sevmediği için bizim evde sarmısak kullanılmazdı. Ben bu sefer ekmek kırıntısı yerine taze dağ kekiği kullandım, sarmısakla bakla tadını maskelemedim, annemi ve babamı hasretle andım.
Bir not: Bakla çok taze ise iç kabuklarını ayıklamaya gerek yok aslında. Sadece bıçakla derin bir çizik atarak sosun içine de ulaşması sağlanması yeterli.
Bir not: Bakla çok taze ise iç kabuklarını ayıklamaya gerek yok aslında. Sadece bıçakla derin bir çizik atarak sosun içine de ulaşması sağlanması yeterli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder