11 Mart 2010 Perşembe

Etli Karnıbahar



ETLİ KARNIBAHAR

Karnıbaharları önceden haşlamadan, doğrudan kavurarak pişirmek farklı bir lezzet sağlıyor.Tefal Actifry’ın kavurma işlemini kendi başına yapması ise büyük rahatlık. Bu tarif sebzeleri öldürmeden yemeyi sevenler için güzel bir seçenek.

Malzemeler:

1 küçük boy karnıbahar
150 gram kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Tuz
Acı kırmızı biber

Yapılışı:
Karnıbar yıkandıktan sonra, çiçeleri  parçalanır. Parçalar cevizden küçük, fındıktan büyük olmalı, büyük olursa pişmesi zorlaşıyor, küçük olursa fazla kavruluyor. Tefal actifry tavası içinde bir ölçek yağla 25 dakika kavrulur.

Karnıdahar kavrulmaya devam ederken diğer işlemleri ocakta yapıyorum. Doğranmış soğanlar actfryda yanıyor, hem de zamandan kazanıyorum.

Soğanlar kıyılır, bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağla çevrilir. Kuşbaşı etler küçük parçalar halinde doğranır. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca etler üzerine eklenir ve birlikte etlerin saldığı su çekene kadar kavrulur. 1 kaşık salça, tuz ve kımızı biber eklenir, bir-iki dakika çevrilir. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su eklenir. Kaynamaya başlayınca kavrulmakta olan karnıbarların üzerine, actfry tavasına dökülür. Suyunu çekinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails