Ekmeğin dışı çıtır içi yumuşacık ekmek balığı haline oldum olası bayılırım. Ama o yumurtanın yağda kızarması, sabahları yağda yumurta kokusu ve yedikten sonra mideme verdiği ağırlık yok mu? İşte bunlar yüzünden ekmek balığı, yapmaktan hep kaçtığım kahvaltı lezzetlerindendir.
Nette dolaşırken rastladığım birkaç Hint tarifi yumurtasız ekmek balığı seçenekleri sundu bana. Tarifleri kendime göre uyarlayıp yumurtasız ekmek balığını yaptım. Çok da sevdim. Benim gibi ekmek balığını özleyen ama sabahları yağda kızarmış yumurtalı lezzetleri yiyemeyenlerdenseniz bu tarif size de hitap edebilir.
Neler Kullandım:
4 dilim ekmek
3 tepeleme çorba kaşığı haşlanıp robottan geçirilerek un halne getirilmiş nohut
1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 silme çay kaşığı toz kırmızı biber
1 silme çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Yaklaşık 1 su badağı su veya süt
1 tutam maydanoz ve dereotu
3-4 adet taze soğan
Tavayı yağlamak için sıvı yağ
Nasıl yaptım:
Yeşillikleri ve taze soğanları ince ince kıydım.
Kuru malzemeleri karıştırıp azar azar su ilave edip ekmekleri batırılabileceği kıvama getirdim. İçine soğan ve maydanozları ekleyerek karıştırdım.
Teflon tavayı ısıttım, az miktarda sıvı yağ döküp fırça ile yaydım.
Ekmeği sıvı karışıma batırdım, üst kısmına kaşık yardımıyla soğanlı yeşillikli kısmından koyarak yaydım. Soğanlı kısım alta gelecek şekilde tavaya koydum. Alt kısım pişerken soğanlı yeşillikli harçtan bir kaşık da üstüne koyarak yaydım. Altı kızarınca alt üst yapıp diğer yüzünü de kızarttım.
Sıcak sıcak servis yaptım. Afyet olsun...
4 yorum:
O yumurta kokusu beni de rahatsız eder, ama yine de severim ekmek balığını... Yumurta kokusundan hoşlanmayanlara güzel bir alternatif. Afiyetler olsun, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Elinize sağlık çok değişik bir tarif ilgimi çekti denemek isterim sevgiler
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
olsada yesem dedim canım.nefis nefisss.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder