12 Ağustos 2014 Salı

Karpuz Pizza


Çocuklar görmüş nette dolaşırken karpuz pizza resimlerini. Bana da telefon ekranından gösterdiler. Tarif yoktu, benim de tarif aramaya mecalim. Kendimce bu karpuz pizzayı uydurdum. Sonra nete kavuşunca baktım bloglara, pek çok karpuz pizza tarifi vardı. Peynirli maydanozludan üzerine çilek reçeli sürülüp meyve serpiştirililenine kadar. Benimki de jöleli karpuz pizza olarak yer alsın sayfalarda.

Kolay olmadı yapmam, hayalimdeki gibi de olmadı. Karpuz pek gevrekti, bıçağı gördüğü anda çatladı kabuğu, şöyle gönlümce güzel bir yuvarlak çıkaramadım. Eğri büğrü, inişli çıkışlı birşey oldu. 

Çekirdekleri çıkarmalıyım diyince de göçükler oluştu yüzeyde. Üstteki çekirdek boşluklarına fındık yerleştirerek doldurmaya çalıştım ama içtekiler çökmeye devam etti. 

Evde şeftali ve üzüm vardı, onları da keserek fındıkların yanına dizdim. Üstüne jöle dökersem meyveler oynamaz yerinden diye düşündüm. Jöleyi tarifine göre yarım ölçü olarak hazırladım. Hafif kıvam almaya başlayınca karpuzun üzerine döktüm. Karpuzu yerleştirdiğim kap tam karpuz yuvarlağı boyutunda olmayınca kenarlardan aktı doğal olarak. Katılaşınca akan jöleleri kesip çıkardım.

Duzdolabında soğutup jöle donar donmaz dilimleyip  yemek gerekiyor. Kalan dilimlerde karpuz sulandığı için jöle de yerinden oynadı. Karpuzu ayrı jöleyi ayrı yemek gerekti. 

Sanırım en güzel yeme şekli küçük üçgenlere kesip yeşilinden tutarak ısıra ısıra yemek.

Afiyet olsun...

5 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Gündemi kaciriyorum tabi havalarimiz hala yaz havasi! Hayranlikla izledim resimleri ve de cok sasirdim karpuz pizzayi görünce! Bende gecen gün karpuzun icinde pilav görmüstüm degisik geldi resmini cektim belki yayimlarim,epeyce ugrasmissiniz ellerinize saglik tadini da cok merak ettim dogrusu,benimkiler görmesin bir müddet bu ara calisiyorum kendime ise verdim,kisa bir süre,görüsmek üzere efendim...

mutfagabuyrun dedi ki...

bence harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

çok renkli çok güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık.. sevgiler..

sarkaç dedi ki...

Sevgili Terazi Kızı,işleriniz kolay gelsin. Hem annelik, hem ev hanımlığı, hem iş gerçekten yorucu oluyor. Ufaklıklar şimdi görmesinler bence de:) Karpuzda pilav ilginçmiş, merak ettim.

Sevgili Mutfağa Buyrun, Sevgili Deniz teşekkür ederim, renkli bir tarif haklısınız:)

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

ya neler yapıyorsunuz şaşırıyorum hayatta aklıma gelmez gelse ya da bir yerlerde görsem off uğraşamam şimdi falan derim :) ellerinize sağlık harikasınız

Related Posts with Thumbnails