30 Ekim 2015 Cuma

Mercimekli Dolma Biber


Dolma yapmak için seçmiştim minik biberleri ama içimden gelmedi pirinçli birşeyler yemek. Dolapta bekleme süreleri artınca başka bir şekilde değerlendirmeyi düşündüm.

Sofrada  minik atıştırmalıkların yer almasını seviyorum. Dolmalık biberleri de masayı süsleyecek minik atıştırmalıklara dönüştürmeye çalıştım ve evdeki malzemeleri kullanarak dolma biber çanağında mercimek sunmaya karar verdim.

Neler kullandım:
Yarım kilo minik boy dolmalık biber
1 büyük soğan
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Birer avuç taze nane, dereotu, maydanoz, kekik
1 çay kaşığı kimyon
Az miktarda karabiber
Tuz
Peynir dilimleri
Nasıl yaptım:
Biberleri enlemesine ortadan ikiye böldüm. Çekirdeklerini temizledikten sonra tost makinesinde hafifçe közledim.

İnce doğranmış soğanı yağda şefaflaşana kadar çevirdim. Salçayı ekleyip biraz daha kavurmaya devam ettim. Haşlanmış mercimekleri ekledim, 2-3 dakika birlikte çevirdim. Yeşillikleri, tuz ve baharatları ekleyip karıştırdım ve ocağın altını kapadım.

Fırın kabına aldığım dolmalık biberlerin içine hazırladığım harcı dağıttım. Oğlum eriyen peyniri sevmediği için sert tulum peynirinden dilimler keserek üzerlerine yerleştirdim.

250 derecede, orta rafta, peynirler hafif kızarana kadar yaklaşık 15 dakika fırınladım. Servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine sızma zeytinyağı gezidirdim. 

Afiyet olsun...

9 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok değişik bir tarif olmuş canım.çokta güzel görünüyor.ellerine sağlık.bu arada sen şablonumu değiştirdin bemi öyle gördüm canım.sevgiler.

sarkaç dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Şablonumu uzun zaman önce değiştirmiştim. Bazen internet hızı yavaş olunca şablon tüm özellikleriyle görünmüyor.Belki öyle bir şey olmuştur.

günlük yaşamım dedi ki...

elinize sağlık nekadar güzel değişik bir tarif

Swotpisces dedi ki...

ilginç bir tarif, elinize sağlık...

Aysel dedi ki...

Gerçekten çok yaratıcısın, benim hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey denemek. Ellerine sağlık, sevgiler...

sarkaç dedi ki...

Arada yemek uydurmak iyi oluyor:))
Çocuklar yeşil mercimeği çok seviyorlar, ben de bu sevgiyi bol bol değerlendiriyorum. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

işte bu süper oldu dolapta günlerdir bekleyen biberler var bir de kaç gündür içimden mercimek salatası yapmak geçiyorsu yapıp deneyeceğim teşekkürler ...

sarkaç dedi ki...

Bazen alışılmışın dışına çıkmak istiyorum, bazen de inadına geleneksel tatlar arıyorum. Ağız tadı ilginç birşey:) Umarım beğenirsin Sevgili Mine.

mine dedi ki...

börekten artan içi biberlere doldrudum sonra da şehir dışına çıktım mecburen yenmiş ve beğenilmiş :) teşekkürler

Related Posts with Thumbnails