22 Şubat 2014 Cumartesi

Bizim Sofranın Tavuklu "Taco"su


Bu Taco Meksika usulü değil, bizim ev usulü.
Acısı yoğun değil, iç malzemesi soframızın alışıldıkları. 
Olağaüstü bir tat mı? Değil ama arada değişiklik istiyor damaklar.

4 Kişilik taco için neler gerekli:
1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı su
1 fiske tuz


İç malzemesi
Bir adet kemiksiz tavuk göğüs eti
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

1 büyük soğan
4-5 adet kapya biber
3-4 yaprak beyaz lahana
8-10 adet mantar
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası

Yapılışı
Taco yaprağı için gerekli malzemelerin tümü çırpılarak krep hamuru kıvamına getirilir. Isıtılmış krep tavasına bir kepçe konur, arkalı önlü fazla kızarmayacak şekilde pişirilir. Bu şekilde 4 adet yaprak elde edilir.
Çıtır tacolar elde etmek için:
Her bir yaprak tacoların dik durmasını sağlayacak şekilde taban oluşturmak için fırın ızgarasına asılır. 180 derece sıcaklıkta çıtırlaşana kadar pişirilir.

Tavuk etleri şeritler halinde kesilir. Salça, yoğurt, yağ ve baharatlarla karıştırılıp en az 1 saat dolapta bekletilir.

Soğan yarım ay şeklinde, lahana ve biberler şeritler halinde, mantarlar sotelik doğranır. Soğan ve biberler yağda yumuşayana kadar çevrildikten sonra tuz, lahana ve mantar eklenir, bıraktığı suyu çekene kadar çevrilir.

Tavuklar kızgın tavada karıştıra karıştıra pişirilir.


Sıcak taco yapraklarının içine önce tavuklar, sonra sebze sote ve arzuya göre yeşillik, domates eklenir.
Afiyet olsun


2 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Tacolar nefis ama bunlar nasil yenir,yani cocuklari düsününce, dökerler kesin,yoksa ben bayiliyorum bu sekilde salatasiyla beraber,ama denicem yinede,degisiklik iyidir,elinize saglik sizinde...

sarkaç dedi ki...

teşekkür ederim:)
Yemesi zormuş gibi görünüyor ama bir çeşit dürüm gibi, rahatça yeniyor. Yine de küçük çocuklar dökmeden yemesi imkansız gibi.

Related Posts with Thumbnails