17 Şubat 2014 Pazartesi

Patatesli Mini Rulo Börek


Patatesli Rulo Börek yapmayanımız yoktur. Ben de bu böreği severek yapanlardanım. Ama klasik tariflerdeki gibi 3 kat yufkadan yapmıyorum. Bıçak kullanmaya gerek kalmadan 2-3 lokmada yenecek büyüklükte dilimler olmasını tercih ediyorum. Çayın yanında ikram etmek için bu büyüklük daha kullanışlı geliyor.

Tarif basit...

Malzemeler
3 adet hazır yufka
6 adet orta boy haşlanmış patates
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
250 gram civarında lor peyniri
İstediğiniz miktarda  maydanoz, dereotu
Kırmızı pul biber, tuz
3 çorba kaşığı sıvı  yağ; yufkaların içsiz kalan kısımları için
1 yumurta sarısı; üstü için



Yapılışı
Patates haşlanır, soyulur ve ezilir. Pürenin içine süt ve yağ eklenerek yumuşatılır. Lor, kıyılmış yeşillik, baharat ve tuz eklenir.

Bir adet yufka tezgaha serilir. Yufkanın altından ve üstünden 5-10 santim boş yer kalacak şekilde püre harcının üçte biri eklenerek bir kaşık yardımıyla güzelce yayılır. Yufkanın harç yayılmayan kısımları ise 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlanır.

Yufkanın içsiz alt kısmı, iç üzerine yatırılır ve rulo şeklinde sarmaya başlanır. Elde edilen rulo ortadan ikiye kesilerek bir kaba yerleştirilir.

Diğer iki yufka için de bu işlemler tekrarlanır. Rulolar en az 2 saat en çok 2 gün süreyle buzdolabında bekletilir. Daha uzun süreler için stretch filme sarılarak buzlukta saklanabilir.


Pişirileceği zaman, dolaptan çıkarılır ve 1,5-2 santim kalınlığında kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...


1 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

muhteşem görünüyor... tarif de son derece pratik esasında..

Related Posts with Thumbnails