Sebzelerin zamanında yenmesi gerektiğine inananlardanım. Olabildiğince de uygulamaya çalışyorum bunu. Bu yıl yaz sebzelerine kabakla veda ettim. Kabağın hafif ve sağlıklı hallerinden birini, yeşil kabak sinkontasıını yaptım. Benim tercihim yoğurtla başlı başına bir yemek olarak tüketmek. İstenirse et yemeklerinin yanında da sunulabilir.
Malzemeler:
1/2 kg yeşil kabak
1 büyük soğan
3 diş sarmısak
2 orta boy domates
Yeşillik, özellikle de nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Sebzeler yıkanıp kabukları soyulur. Kabaklar ince halkalar halinde doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır, biraz tuzla ovularak acı suyu uzaklaştırılır. Sarmısaklar da ince halkalar şeklinde kesilir. Domatesler küp halinde doğranır. Tüm malzeme yağ ve tuz eklendikten sonra iyice karıştırılır. Fırına uygun bir kaba yayılır.
200 C de, kendi suyuyla kabaklar pişene kadar fırınlanır. Yeşillikler ince doğranır. Fırından çıkarılan kabaklar ile karıştırılarak kendi sıcağında yumuşaması sağlanır. Yoğurtla servis edilir.
Afiyet Olsun.
21 yorum:
kabağı uğurlamak için çok güzel bir seçim ellerine sağlık
bence et yemeklerinin yanına harika bir garnitür olur.ellerin dert görmesin.
ellerine sağlık canım hem pratik hem sağlıklı bir yemek olmuş adını ilk defa duydum kaydettim hafızaya. kabağı bende yoğurt ve dereotlu seviyorum fırında hiç kabak yapmadım ya kızarttım yda tencerede pişirdim mutlaka deniycem.
Kabaklı yeni bir tarif daha öğrenmiş oldum.. ellerinize sağlık.. pek güzel..
canım, düşük kalorili harika bir yemek olmuş..ellerine sağlık, paylaşım için ayrıca tşkler
Mutlu sabahlar ablacığım..Yemek çok hafif ve leziz gözüküyor,ellerine,emeğine sağlık..Çok haklısın aslında,zamanında yemek lazım fakat,kış boyu yetiştirilince burda,yemden olmuyor..Her bir tarafımız sebze..Ama eskisi gibi ilaç hormon olayı yok,ciddi kontrollerden geçiyo sebzeler,ben bi zamanlar slatalık yemekten vazgeçmiştim,babam ikna etti kesinlikle hormon vs. yok diyerek..Artık daha rahat tüketiyorum.
Ve tohumlarımızı da kendimiz üretmeye başladık şüürler olsun.Türkiye olarak..İnşallah herşey daha güzel olacak..sevgilerimle...
bayıldım muhteşem gözüküyor lezzet fırtınası estirmiş
sevgiler..
ben de sebze ve meyveleri mevsiminde yemeyi tercih edenlerdenim... kabak yemeklerine de bayılırım... sinkonta nefis görünüyor...
ellerine sağlık.
Kabak çok hafif ve leziz bir sebze
ellerine sağlık sevgiler...
görüntü çok güzel... akşama misafirim var.. blogundan tatlı ve çorba seçemeye çalışıyorum ama karar veremiyorum...hepsi çok güzeller...
Bu yemegi ben de cok severek hazirlarim. Ellerine saglik.
Kabak hem hafif hem sağlıklı bir sebze ben de çok severim gerçi erkekler pek sevmez onların özel bir gıcıklığı var sebzelere karşı neyse :))
Üzerine yoğurt bence nefis ......
Ellerine sağlık canım.....
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. İsmini ilk kez duydum. Deneyeceğim.
Saygılar.
Annecigim cok guzel yapar bu yemegi. Ellerine saglik seninkide harika gorunuyor.
Sevgili Mine, yaz sebzelerinin hepsini çok seviyorum. Kabağın yeri de hafifliğiyle özel.
Sevgili Eylem bence de.
Sevgili Pembe kurdele sanırım bu da Egeye özel bir kabak yemeği. Fırında pişirmeyi tavsiye ederim eğer hafif tatlardan hoşlanıyorsanız.
Sevgili Seçil, mutlu oldum.
Sevgili Selda, düşük kalorili kesinlikle.
Sevgili Zeliha'cığım beni o kadar mutlu ettin ki demek artık kendi tohumumuzu üretiyoruz. Benim asla kabul edemediğim şeylerden biri de buydu. Hormonlar ve ilaçlar da rahatsız ediyor beni ama sen birinci ağızadan söylüyorsun, inanıyorum. Teşekkürler
Sevgili Yemek bir Aşk, çok hoşuma gitse de bu iltifatı hakkettiğimi düşünmüyorum.
Sevgili Ruşen afiyet olsun.
Sevgili Derya teşekkür ederim.
Sevgili Emine tatlı konusunda çok yetersizim ama tariflerimi tercih etmen beni mutlu etti.
Sevgili Nesrin hafiflikte üst sıralarda değil mi?
Sevgili Yıldız, erkekler Mars'dan.
Değerli Fuat Bey, ismi yerel galiba.
Sevgili Bayram Kömbesi, annelerin eline sağlık yine.
çok ilginç geldi ismi,güle güleeeeeee kabakkkkkkkkkk
Harika bi yemek olmuş elinize sağlık çok güzel görünüyo
sevgiler
Sevgili sarkaç, çok sağlıklı düşük kalorili ama bir o kadar da leziz bir yemek olmuş eline sağlık.. bende pirinçli falan pişirmekten ziyade böyle yapmayı tercih ederim hele de taze nane olursa yeme yanında uyu olur..Görüşmek üzere kocaman sevgiler
Sevgili arkadaşım bütün tariflerini vakit bulmuşken bir gözden geçireyim dedim. Bu kabak yemeği gözüme çarptı. Sizde giritlilik varmı merak ettim. Kabağı aynı bizim gibi pişirmişsin. Tekrar ellerine sağlık. İyi hafta sonları..
Nilgün'cüğüm büyüklerimden Girit ile ilgili anılar dinlemediğime göre sanırım bizde mekansal anlamda Giritlilik yok. Ama galiba ağız tadı konusunda bizde Giritlilik var diyebilirim gönül rahatlığıyla.
Yorum Gönder