14 Ekim 2010 Perşembe

Mim


Sevgili (Umut Sepeti) Zeliha beni mimlemiş. Bu mim işini bloglarda gören ancak çözemeyen biri olarak elim ayağım dolaşmadı değil. Neyseki sevgili Zeliha kuralları açıkladı. O kadar karmaşık değilmiş meğerse. Sadece soruyu cevaplayıp ben de 5 kişiyi mimleyecekmişim.

Soru da kolay olunca hemen cevaplamak, mimlemek istedim. Çünkü takip edebildiğim çok kişi yok. İzlediğim kişi sayısı az olmasına rağmen hepsine yetişemiyorum, bazen günde iki-üç saatimi blog başında harcamama rağmen.  

Zeliha'nın blogu pek çok farklı güzel konuyu içerse de bir yemek blogu kategorisinde. Böyle olunca ben de yemek bloglarından seçmeliyim diye düşünerek içeriğinde yemeklerin  yoğun olduğu blogları esas aldım. İzlediğim kişi sayısı az ama içinden seçmek yine de zor olduğundan rastgele bir seçim yaptım. Artık arkadaşlarım kendilerini şanslı mı yoksa şansız mı addederler bilemem.

Konu istatistiklerde en çok tıklanan beş postu bildirmek.

1-Daha önce de yazmıştım, benim en çok tıklanan yazım "Patlıcanlı Bulgur Pilavı" tarifi. Bu beni çok şaşırtmıştı o zaman. Hala açık ara önde gidiyor. Bir sonraki yazıyla arasında %20 den fazla fark var. Bulgurun internet yoluyla yemek tarifi arayanların da tercihi olması beni ne kadar memnun etti anlatamam. Bu kadar yararlı bir besinin öne geçmesi umarım aburcuburlardan uzaklaşmanın da bir göstergesidir.

2-Kızılcık Şerbeti. O kadar basit bir tarif vermiştim ki. Google sorgusu ile girenleri tatmin etti mi merak ediyorum.

3-Yoğurtlu Nohut Çorbası. Gerçekten yoğurtlu nohut çorbası vardır muhtemelen. Benimki yuvarlamasız yuvarlama. Ama biz lezzetine bayılıyoruz.

4-Ekşi Erikli Taze Yaprak Sarması. Bir ege sarması. Şekersiz, üzümsüz ve fıstıksız. Annemin tarifi ve ben çok seviyorum, umarım tıklayanlardan da yapan olmuş ve beğenmişlerdir.

5-Zeytinyağlı Uyuyan Bamya. Blogumda etli bamya tarifi de var ama zeytinyağlı bamya epey önde gidiyor. Demek zeytinyağlıyı tercih edenler çoğunlukta.

Gelelim sadede:
1-Ece Nur'un Annesi Mine, sanırım yaratıcı deyimini kullanmak istemediği için uyduruk adını verdiği yaratıcı mutfağın sahibini,

2-100 de 100 marifet Öznur, gıpta ettiren marifetlerin marifetlisini,

3-Hayata Dair Herşey Yelda, yaşama değer katan herşeyi ama özellikle de mutfağını seven ve yaşamayı amaç değil güzele ulaşmak için araç gören mutfak filozofunu,

4-Lezzete Dair Ne Varsa Yeşim, yürekte yaşatıp, gönülde hissettiklerini paylaşan balböceklerinin annesini,

5-Yemek Vakti Aylin, kendisine yetişmek mümkün olmayan atom karıncayı,
mimliyorum. Hadi bakalım kolay gelsin...

14 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

hiii, Zeliha beni de mimlemis. Aksama yazicam bende kismetse.

Unknown dedi ki...

:)) oyy ablacığım benim ne kadar da güzel anlatırmışsın..Senin cümlelerine hayranım..Arkadaşlarımızı da çok cici mimlemişsin :)Ne mutlu tarafından mimlenenlere :) Mutlu akşamlar,hayırlı cumalar diliyorum,,Gönül dolusu sevgilerimle..

kalpkurabiye dedi ki...

bloglar böyle işte herkes mimler birbirini sonrada merak eder kim ne yazacak diye:))

Yeşim dedi ki...

mim için teşekkür ederim canım hemen cevapladım zaten:))
tabikide şanslı görüyorum kendimi benide mimlediğin için :)
sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Çok güzel bir mim olmuş bu..bilmiyimki ilk beşi bi bakim gidip hemen:)

sarkaç dedi ki...

Sevgili Bayram Kömbesi, Zeliha bizi mimdaş yapmış. Sana da iyi mimlemeler, kolay gelsin.

Sevgili Zeliha, herzamanki sıcaklığınla beni yüreklendirmeyi sürdürüyorsun. Mutluluk hepimizin olsun.

Sevgili Kalp Kurabiye, öğreneceğim blog işlerini sayenizde, ama her mime cevap verebileceğimi de sanmıyorum. Sevgiler

Sevgili Yeşim, ben de şanslıymışım ki sizler gibi blog arkadaşlarım var.

Sevgili Aylin, ben çok şaşırmıştım istatistikleri gördüğümde, bakalım seni de şaşırtacak mı istatistiklerin.

nesrin dedi ki...

Merhaba, sevgilerimle...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

s a,mimlenmediğim için değil amma! bir cümleyle de olsa! susamcorekotunun izleniminin yazılmaması beni şanssız kılmış:((
merak etmedim değil:) kalbi sevgilerimle A.E.O

sarkaç dedi ki...

Sevgili Susamçörekotu, biri şanssız ise o ancak ben olabilirim. Blog acemiliğime verin lütfen, sıkı sıkıya bağlı kaldım kurala: Beş yayın ve beş kişi. Oysa ki beni izleyen ya da benim izlediğim herkes o kadar güzel özelliklere sahip ki, hepinizin izlenimi benim için o kadar değerli ki. Üstelik sadece benim için değil, sizler tüm izleyenleriniz için çok özelsiniz. Düşünün şimdi, beş kişi yazmakla asıl şanssız ben olmamış mıyım? Sevgilerimle

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

http://uydurukmutfak.blogspot.com/2010/10/en-cok-okunanlar-mimi.html

cevapladım cnm mim'i...Teşekkür ederim =)

YeMeK vAkTi dedi ki...

Bu ilk 5 gelen yorum sayısına göremi belirleniyor sarkaçım?

Ben pek istatisklere felan bakmamda nasıl bulacağum:)

sarkaç dedi ki...

Aylin'ciğim, kumanda paneli-istatistikler-kayıtlar-tümü yoluyla gidince en çok tıklanan sayfaları veriyor. Buradaki ilk beş kayıt istenen. Senin her kaydın ayrı güzel, ama bu istatistikler izleyicilerinin tıklamasınından çok genelde google aramasıyla girenlerin eğilimini gösterdiği için ilginç geldi bana. Sevgiler

YeMeK vAkTi dedi ki...

SARKAÇ IM OLURMU ÖYLE ŞEY AŞK OLSUN..HEM BU MİM DEDİĞİM GİBİ İLK 5 İ GÖSTERMİŞ OLDU BANA(ÇOK ŞAŞIRDIM AMA FARKLI TARİFLER BEKLİYORDUM NE YALAN DİYİM:))

BEN TEŞEKKÜR EDERİM ÖPERİM

sarkaç dedi ki...

Aylin'ciğim, gerçekten ben de şaşırmıştım. Ama izleyicilerin dışında daha büyük bir yemek meraklısı kitle tarafından tıklanıyor ve tarifleri alınıyor olmak hoş bir duygu.

Related Posts with Thumbnails