28 Ekim 2010 Perşembe

Ekim Tatları

İzlemeye yetişebildiğim bloglarda nefis tarifler görüyorum. Hepsini yapmak istesem de zamanım yetmiyor. Çoğu zaman alışkın olduğum tariflerle alel acele yemek pişiriyorum. Böyle olunca da denemek istediğim tarifler birikip duruyor. 

Sizlerden öğrenip uygulayabildiğim Ekim lezzetleri var bugün karşınızda. Tariflerini uygulayabildiğim ve henüz uygulayamadığım tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.

Tariflerde ufak tefek değişiklikler yaptım ama orjinal lezzetini tamamen değiştirmiş olduğumu sanmıyorum.Bu nedenle yine tarif vermedim. Eğer denemediyseniz size arkadaşlarımın sayfalarına bir kez daha dönmek düşüyor.

Artık havalar erken kararıyor. Ben işten gelip yemekleri yapıp fotoğraflayana kadar güneş çoktan uykuya çekilmiş oluyor. Ve henüz güneşsiz ortamda nasıl güzel fotoğraf çekileceğini öğrenemedim. Fotoğraflarımda renkler solgun ya da flaşlıysa aşırı parlak ne yazık ki.



Kremalı Mercimek Çorbası

Çorbam Mine'den. Yeşil mercimek çorbasını çok severim. Şimdiye kadar sadece salçalı ve şehriyelisini pişiriyordum. Tabaktaki kahverengi siyah görünüm tadını ne kadar sevsem de estetik gelmiyordu. Açık renk zeminde farklı renkler bana çok cazip göründü.

Fotoğraf çektiğimde sanki sütünü kestirmişim gibi görünmüş. Yerken hiç fark etmemiştim. Sanırm mikrokesilmeler olmuş ve fotoğraf makinem affetmemiş. 


Brokoli Yoğurtlaması

Brokoli çok yaptığım sebze haşlamalarından. Papatya 68 de yoğurtlamasını görünce hemen yaptım ve bir kez daha şimdiye kadar bu lezzetten nasıl mahrum kalmışım diye hayıflandım.


Pırasa Kavurması (Böreği)

Pırasayı da hamur işlerini de çok seven bana Aylin'den bir armağan oldu bu leziz tarif.



Cacıklı Köfte

Yöresel lezzetlere bayılıyorum. Sevgi de blogunda Antep yemeklerini çok güzel anlatıyor, tariflerini uyguladığımda hep güzel sonuçlar alıyorum.


Mantar Soslu Bonfile

Et yemekleriyle aram pek iyi olmadığından dağarcığım da çok zayıf. Eylemin bu tarifi imdadıma yetişti. Ben bile iştahla yedim.


 Havuç Mücveri

Daha önce bahsettiğim Eylemin havuç mücveri tarifi artık mutfağımın demirbaşlarından. Bir kez daha teşekkür etmek istedim Eylem'e.


 Samsa Tatlısı

Bu pratik tatlıyı mutfağıma kazandıran ise Sevil.


Pekmez Soslu Labneli Muhallebi

Bu ay iki tatlı. Pekmezin çekiciliğine Mine'nin tarifiyle kaptırdım kendimi.

Afiyetle....

17 yorum:

ruşyena dedi ki...

hepsi çok leziz görünüyor... afiyet olsun...

Yeşim dedi ki...

bende bloglar arası gezinirken hangisini yapıcağımı şaşıranlardanım :)
senin ve tüm arkadaşlarımızın ellerine sağlık,sevgiler...

Unknown dedi ki...

Oyyy ablacığım napmışsın sen..Maşallahh..Hepsi de birbirinden özel ve güzel lezzetler.Ben de çok istiyorum gördüğüm tarifleri denemek ama,bir türlü fırsat omuyor,hazırda birikmiş onca da tarif varken cesaret edemiyorum haliyle..
Ayrıca resimler için makinede ayar olmalı..Güneşli ve güneşsiz havalar için,ben de yeni öğrendim :) Fotoğrafların gayet güzel aslında,emek veriyosun yapıyosun ,koyuyosun,muhabbetinle de süsleyince,ortaya sıcacık resimler eşliğinde tarifler u blogu çıkıyor..Ve ben bu blogu çook seviyoruumm :)

agzı bozuk düşmanı dedi ki...

Sayın Sarkaç;

Benim ailem de Giritlidir ve arzu ederseniz,size Girit mutfağından da tatlı örnekleri iletebilirim.Bu arada yemekler harika görünüyor,ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

selam:)
hayırlı cumalar demeye gelmiştim brokoli yoğurtlaması tarifimle karşılaştım ellerine sağlık beğenmene sevindim ince bir davranışta bulunmuş linkimi de vermişsin teşekkürler canım:)
sevgiyle muhabbetle afiyetle kal

Swotpisces dedi ki...

süperler, elinize sağlık...

sarkaç dedi ki...

Sevgili Ruşen, teşekkür ederim.

Sevgili Yeşim, seni çok iyi anlıyorum.

Sevgili Zeliha, çok güzel tarifler veriyorsun devam, ama ben nasıl yetişeceğim size hepsi o kadar çekici ki.
Fotoğraf makinesi ile blog nedeniyle haşır neşir olmaya başladım. Öğreneceğim inşaallah. Buralar yağmurlu. Güneşsiz hava ayarını hemen deneyeceğim, teşekkürler -kalp kalbe karşı-.

Değerli Ağzıbozuk düşmanı, yerel lezzetler gerçekten çok ilgimi çekiyor.Girit mutfağı ile otlar nedeniyle canciğerim. Ama tatlı gerçekten bilmediğim bir alan Girit Mutfağında. Yayınlarsanız ben de seve seve denerim. Saygılar

Sevgili Papatya68, yıllardır brokoli haşlayan ve yoğurdu çok seven ben bu birlikteliği hiç akıl edememiştim. İlk kez sende gördüm ve teşekkürler arkadaşım.

Sevgili Swotpisces, hoşgeldin, teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Sevgili arkadaşım hepsi harika elle
rine sağlık sevgiler.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sarkaçım bence resimlerin gayet güzel.Benimde fotoğraf makinam yetersiz ve çalıştığım için bütün resimlerim akşam yemeği öncesi yani karanlıkta çekiyorum yapacak bir şey yok çünkü:)

Ellerine sağlık herşey harika görünüyor.Bendehep görürüm bloglarda bişiler ama aklımdan çıkar gider malesef.

yemekbiraşk dedi ki...

ne güzel görüntüler... hepsi nefis olmuş sevgiler..

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Aman amannn hepsi birbirinden güzel, gözlerimi şenlendirdin, ellerine sağlık...

agzı bozuk düşmanı dedi ki...

Sayın Sarkaç;
Sözünü ettiğim tatlılara bir örneği,size sunuyorum.Ben aslında küçükken bu tatlıya"Babaanne tatlısı"derdim,çünkü sevgi dolu elleri değerdi o tatlıya torunu için.
Asıl adı "Kayık tatlısı"dır.
Malzeme :
Yoğurt,Çiçek yağı,6 ad.yumurta Karbonat
Yapılışı:Bu malzemeler yoğrulacak,her beze ince açılacak.Sonra şerbet ayrı kaynatılacak ve bezeler ince,uzun 3 parmak genişliğinde kesilerek,kurdele gibi boğulacak ve yağda,pembeleşene kadar kızartılıp şerbete atılacak.
AFİYET OLSUN

sarkaç dedi ki...

Sevgili Aylin, Yemek bir Aşk, Zencefil ve Tarçın teşekkür ederim. Güzel tarifleriniz ve yorumlarınız her zaman bana yol gösterici oluyor.

Değerli Ağzıbozukdüşmanı, tarif için teşekkür ederim. Açılabilir kıvama göre un ekleyip yaklaşık ölçüler kullanarak deneyeceğim. Ama anneanne ve babaannelerin lezzetine ulaşmak henüz uzak. İnşaallah bir gün o konuma ve tecrübeye erişirim. Saygılar

agzı bozuk düşmanı dedi ki...

Fransızların 2 güzel yorumu vardır yemek konusunda;
Birincisi;"bir sofrada aşçı iyi ise çatal,kaşık,bıçak; ama eğer değil ise insan sesleri çok yoğun olur" derler.
Ve diğerine gelince;
"Göz zevki,Geniz zevki ve Damak zevki kutsal üçlüdür." diye tanımlarlar.
Resimlerinize bakınca;bu yorumların her ikisine de hak vermemek elde değil sanırım ve tatlıyı değerlendirmeye aldığınız için de teşekkür ederim.
Saygılarımla...

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili arkadaşım inanılmaz güzel lezzetler.resimler için de dert etme sakın.gayet iyiler.ellerine sağlık.mintiden sevgiler...

sarkaç dedi ki...

Değerli Ağzıbozukdüşmanı, çok zarifsiniz.

Sevgili Minti, yorumlarınla beni yüreklendiriyorsun.

Cafe Pepela dedi ki...

Lezzet şöleni bu olsa gerek..!
Hepsi nefis görünüyor.

Related Posts with Thumbnails