12 Mayıs 2010 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta


Muzlu Rulo Pasta

Nedense rulo pasta adı yapımı zormuş gibi bir izlenim uyandırıyor. Oysa soğuması dahil  ikram edilebilecek-afiyetle yenebilecek hale gelmesi en fazla iki saat gerektiriyor.

Pandispanyası benim kullandığım standart tarif. Bu tarifi daha önce Meyveli Jöleli Pastada vermiştim. Sadece hamura 2-3 damla limon suyu ve bir-iki çay kaşığı limon kabuğu rendesi eklenerek daha beyaz bir pandispanya elde edilebileceğini ve havaların ısınmasıyla birlikte artan rahatsız edici yumurta kokusunun bertaraf edileceğini  hatırlatmak isterim. Kreması için ise 1 paket hazır krem şantiyi üzerindeki koyu kıvam tarifine göre hazırladım. İçine 2 yemek kaşığı da oğlumun toz muzlu "Nesquıik"inden koydum.

Önce krem şanti hazırlanıp buz dolabında soğumaya bırakılır.

Hazırlanan pandispanya hamuru içine yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dökülerek kare şeklinde yayılır. Piştiğinde kalınlığı 1 cm'i geçmeyecek şekilde kalınlığı ayarlanmalıdır.Soğuk fırına konarak 170 derecede 15 dakika pişirilir.
 
Fırın tepsisi büyüklüğünde bir mutfak bezi ıslatılır, iyice sıkılarak suyu alınır. Fırından çıkarılan pandispanya yağlı kağıdı ile birlikte ıslak bezin üzerine konur. Pandispanyayı kırmamaya özen gösterilerek ve ıslak bes pandispanyaya değmeyecek şekilde nazikçe rulo şekli verilir. 10-15 dakika soğuması beklenir.

Pandispanya soğuduktan sonra rulo açılır. Kenarda kalan kıtır kısımları yaklaşık 1 cm kesilerek çıkarılır. Yüzeyine krem şanti sürülür. Kıvrım başına uzunlamasına iki adet soyulmuş bütün muz yerleştirlir. Yavaşça rulo sarılırken bir yandan da yağlı kağıt pandispanyadan ayrılır. Rulo servis tabağına yerleştirilir, üzeri krem şanti ile kaplanır. Yaklaşık 30 dakika buz dolabında dinlendirilir.

Afiyete yenir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails