Jöleli Pasta
Benim klasik tariflerimden biridir, hiç bıkmadan mevsim meyvelerine göre yaparım. Bunu 2010 yılbaşı öncesinde hazırladım.
Malzemeler:
4 yumurta
1 veya 1,5 su bardağı un (yumurtalar küçükse 1, iri ise 1,5 su bardağı kullanıyorum)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu
1 poşet krem şanti-süt (üstündeki tarifine göre hazırlanmış)
1 paket jöle (üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
Mevsim meyveleri
Yapılışı:
Pandispanya:
4 yumurtanın beyazı ile 1 su bardağı şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Üzerine yumurtaların sarısı ilave edilir karıştırılır. Un eklendikten sonra topaksız olana kadar kısa süreyle çırpılır. Vanilya ve kabartma tozu eklenir, iki-üç kez karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine yayılır. Soğuk fırına verilir. 170C de 15 dakika pişirilir.
Krem şanti tarifine göre hazırlanır, dolapda en az 1 saat bekletilir.
Meyveler dilimlenir.
Jöle tarifine göre (ortam sıcaklığına bağlı olarak değişmekle birlikte kullanımdan en az 20 dakika önce hazırlanır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Pandispanya pişip soğuduktan sonra servis kabınızın ölçülerine göre en az iki parçaya ayrılır. İlk parça servis kabına yerleştirilir. Üstüne krem şanti sürülür, arasına meyve parçaları konur. kalan pandispanya parçası ikinci kat olarak yerleştirilir. Krem şanti kalınca bir kat sürüldükten sonra üzerine meyveler dekoratif şekilde yerleştirilir.Soğumuş jöle pelteleşme kıvamına yaklaştığında üzerine dökülür. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Jöleniz dökülemeyecek kıvama geldiyse ısıtarak akıcı kıvama getirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder