19 Mayıs 2010 Çarşamba

Radika Haşlaması


Radika Haşlaması

Nasıl da lezzetli, pişirmeden çiğ olarak yemeye başlıyorum, haşlamaya da bırakmalıyım diye kendimi engelliyorum. 

Kendi topladığımız güzellikte radikaları pazarda bulmak zor. Yine de pazardakilere razı olup alıyorum. Çok da zevk almama rağmen ot toplamaya çıkamıyorum maalesef. Hadi ot toplamaya gidelim desem Teyzeciğim hemen kabul eder, güzelim otları özenle seçerek toplar, nefis bir şekilde de pişirir eminim. Ama problem bende, çıkamıyorum işte. Keşke bahçelere gidebilsem, toprağa - bitkilere dokunmak nasıl da elektriğimi boşaltır,  ne güzel bir dinlenme ve rahatlama vesilesi olur.

Gelelim tarife:

Dip bütünlüklerini bozmadan kökleri ve yaprak uçlarından birazı kesilir. İyice yıkadıktan sonra  kaynayan suya atılıp 5-7 dakika arası haşlanır. (Ben makarna suyu hariç hiç bir haşlama suyuna tuz koymuyorum.) 

Haşlanan radikalar, haşlama suyu çok fazla süzdürülmeden kevgirle servis tabağına alınur. Ayrı bir kapta arzuya göre miktarı belirlenmek üzere zeytinyağı, tuz ve limon suyu karıştırılır. Servis edilmeden hemen önce üzerine dökülür. Limonu döküldükten sonra fazla bekletilirse otların kararacağı unutlmamalıdır.

Benim tercihim daha ılıkken radikayı yemek, kaşık kaşık suyunu içmek.


1 yorum:

sen dedi ki...

Çok güzel...

Related Posts with Thumbnails