23 Mayıs 2010 Pazar

İpek Kelebekleri


İpek böceklerimiz kozalarını ördü, değişimlerini tamamladı ve kelebek olarak tekrar dünyaya döndüler. Yumuşacık ipek tüycüklü gövdeleri, iri siyah gözleri ve inanılmaz güzellikteki antenleri ile karşımızdalar. Şimdi yumurtalarını bırakacak, görevlerini tamamlamış olarak ayrılacaklar görünür dünyadan.

Ne garip, yumurtalarından yeni böceklerin çıkması ile anne-babaları da yaşamaya devam ediyorlarmış gibi kabul ediyorum hep.  Ama bu kabulü diğer canlılar için uygulayamıyorum.

Allah izin verirse yumurtaları toplayıp buzdolabının kapağına koyacağım, dutlar yaprak vermeye başladığında çıkaracağım. Yeni bir döngüyü daha ibretle izlemek için.



6 yorum:

Sabahattin Gencal dedi ki...

Yaşamın her alanından derlediğim yazıları, yazarlarının izniyle "Bloglardan Seçmeler" adlı blogumda yayınlıyorum. İzniniz olursa sizin blogunuzdan seçtiklerimi de yayınlamak isterim. İyi günler dileğiyle.

sarkaç dedi ki...

İlginiz için teşekkür ederim. Sizin yüreğimize dokunan yazılarınız yanında sönük kalsa da blogunuzda yayınlamanız benim için mutluluktur.

fuat gencal dedi ki...

Müthiş güzel bir duygu bende çok merak ettim acaba topladığınız yumurtalar çıkacakmı ve tekrar kelebek olacaklarmı?

Merakla bekliyorum.

Saygılar.

Sabahattin Gencal dedi ki...

İzniniz için teşekkür ederim.Çalışmanız "Bloglardan Seçmeler" adlı sitede yayımlandı. İyi günler dileğiyle.

sarkaç dedi ki...

Yıllar önce kızım için aldığım ipekböceklerinin yumurtalarını saklayarak iki yıl üst üste ipekböceklerinin yumurtadan çıkışlarını büyüyüp kelebek oluşlarını izlemiştik. Ama sayıları çok artınca besleme sıkıntısı yüzünden tüm tırtılları dağıtmıştım. Tek dikkat edilmesi gereken nokta buzdolabından erken çıkarmamak. Dutlar yaprak vermeden yumurtadan çıkarsa sadece gül yaprağı yiyebiliyorlar ve beslemek gerçekten zor oluyor.

Sen (Âşiyanda) dedi ki...

Gerçekten çok ibretli ve düşündürücü. Teşekkürler paylaştığınız için...

Related Posts with Thumbnails