3 Şubat 2010 Çarşamba

Kuru Börülce (Çakıldak) Salatası

Kuru Börülce Salatası

(Bizim köyün söyleyişiyle çakıldak salatası)

Eksikliğini hissettiğim farklı  lezzetlerden biri  kuru börülce salatası. Yapımı çok basit, yeter ki börülce bulunan bir yerde yaşıyor olun. Ne taze ne de kuru börülcenin tanınmadığı yerlerde de yaşadım, sanki fasulye gibi her yerde bulunur sanıyordum, değilmiş öğrendim. 

Hazırlaması çok basit. Akşamdan ya da pişirmeden 3-4 saat önce ıslatın, sonra haşlayın. Suyunu süzdükten sonra daha sıcakken sosuyla karıştırın.
Sosu zevke göre değişir. İster sadece limon-zeytinyağı-tuz olsun, isterse dövülmüş, sarmısak, ceviz ve ekmek kırıntısı  da eklenisin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails