15 Mayıs 2009 Cuma

Zeytinyağlı Taze Bakla

Mevsimi geçti geçiyor taze baklanın, iç baklalar çıkmaya başladı bile.
Malzemeler:
1/2 kg taze bakla
1 adet orta boy soğan
1 demet dereotu,
1 çay kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı un
1/2 adet limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Baklalar ayıklanır yıkanır. Soğan doğranır. Yağ, tuz, şeker, limon suyu, un ile birlikte tümü düdüklü tencereye konur. Orta ateşte hepsi birlikte hafifçe çevrilir. 1/4 çay bardağı ılık su eklenir. 20 dakika kısık ateşde pişirilir. Piştikten sonra daha sıcakken kıyılmış dereotlarının yarısı tencereye konur, karıştırılır ve dereotlarının biraz yumuşaması sağlanır. Kalan dereotu ve yoğurtla servis edilir.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails