Elma, tarçın ve kek üçlüsü damağımı şenlendiren lezzetler...
Elmalı kek tarifimden memnunum ama bu kek görüntüsüyle cezbetti beni ve denemeden duramadım.
Kek bölümünün pek özelliği yok. Daha lezzetli minikek hamuru tarifleri vardır ama ben yine de yaptığımı paylaşayım.
Neler kullandım:
Elmalı üst için:
2 adet elma
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2 adet kakule
1 çubuk tarçın
Hamuru için:
1 yumurta
1 su bardağı un
Çeyrek su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
Çeyrek su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Nasıl yaptım:
Elmaların kabuklarını soymadan dolma oyacağı ile ortasını çıkardım ve boyuna ikiye böldüm. Yaklaşık 3-4 mm kalınlığında ince ince enine dildim. Dilimleri kullanana kadar suda beklettim.
Su, şeker, kakule ve tarçını tencereye koyarak kaynattım. Elma dilimlerini içine atıp ocağı kıstım. Elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirdim. Yumuşayan elmaları kevgirle çıkardım ve soğumaya bıraktım. Kalan suyu koyulaşması için bir süre daha kaynattım.
Hamur için bir kapta un, şeker, tarçın ve kabartma tozunu karıştırdım. Başka br kapta yumurta, süt, yağ ve limon kabuğu rendesini çırptım. Kuru malzemeleri ıslak malzemelerin üzerine iki defada dökerek karıştırdım.
Kek kalıbımı tereyağla yağladım ve üzerine un eledim. Fazlalık unu silkeledim. Kek malzemesini kalıpların dörtte üçünü dolduracak şekilde dağıttım. Bu malzemeden 6-7 adet min kek çıkıyor.
Elma dilimlerini biraz üst üste gelecek şekilde yan yana koydum ve bir rulo olacak şekilde yuvarladım. Kek hamurunun üzerine yerleştirdim.
180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdim. Kekler soğuduktan sonra kalıptn çıkardım ve üzerine koyulaştırıp soğuttuğum şuruptan gezdirerek servis kağıtlarına aldım.
Afiyet olsun...
4 yorum:
görüntü sunum harika canım.birde almalıki süper.ellerine sağlık.sevgiler.
Harika görünüyor, görüntü beni de mest etti :) Elinize sağlık.
Yemeye nasil kiyilir? Biblo olarak seyretmeli. Muhtesem...
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Yorum Gönder