1 Haziran 2014 Pazar

Soğanlı Taze Kekikli Domates Çorbası



Domates çorbaları içinde, çocukluk alışkanlığım domatesli pirinç çorbasından sonra en çok bu çorbayı seviyorum. Aslında adı domates çorbası ama benim bildiğim unlu domates çorbalarından farklı olduğu için soğanlı domates çorbası diyorum. İlk kez Cafe Fernando  da görmüştüm. O günden beri de yaz ve sonbahar sofralarımın vazgeçilmezi oldu.

İlkbaharın taze kekikleri soframıza geldikçe bu soğanlı domates çorbasına özlemim arttı. Tarla domateslerinin nefis tadına kavuşamasak da elimdeki domateslerle yapmaya razı oldum çorbayı.

Orjinal tarife yukarıdaki linkden ulaşabilirsiniz. Ben bugün nasıl bir çorba yaptım onu anlatayım size. Malzemelerim az olduğuhalde 4 kişilik çorba çıktı tenceremden.

Malzemeler
4 adet orta boy domates
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 sap kekik
1 çay kaşığı şeker
Tuz, karabiber
2  su bardağı su


Nasıl yaptım
1 kaşık yağla yağladığım tepsiye ortadan ikiye böldüğüm sarmısakları ve 2 dal kekiği saplarından ayırarak koydum. Üzerine halka halka kestiğim domatesleri, dometeslerin üzerine de halka kesilmiş soğanları yerleştirdim.

En üste 1 kaşık daha zeytinyağ gezdirdim. Tuz, şeker ve karabiberi serptim. Önceden ısıtılmış 250 derece fırına koydum. Domatesler yumuşayıp, soğanlar kavrulmaya başlayınca üzerine 2-3 dal kekik koyup biraz daha beklettim.

Daha sonra, kekikleri saplarından ayırdım ve tüm malzemeyi blendırdan geçirerek iyice incelttim. Çorba tenceresine aldım. 2 su bardağı su ekledim. 1-2 taşım kaynatarak pişirmeyi tamamladım.

Et suyu sevenler için et suyu kullanıldığında daha lezzetli gelecektir. Ben etsuyunu tercih etmiyorum. Sebze suyunu da rahiyası az çorbalarda kullanıyorum. Benim bu çorbada seçimim domates ve taze kekiği bastırmaması için sebze suyu yerine sade su.

Afiyet olsun...

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm nefis nefisss

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

hastayım bi tas çorba yapanım yoooook :))) şaka bir yana evde işler bana baktığı için gerçekten de hastalanmak yasak gibi birşey :) ellerine sağlık canım

sarkaç dedi ki...

Gerçekten benim damak tadıma göre nefis:)
Hiç hastalanmayalım ama yine de bir tas çorba gönderebilmeyi dilerdim.

Related Posts with Thumbnails