24 Haziran 2014 Salı

Kabak Çiçeği Kızartması


Haşlamalık minik kabaklar alacaktım. Üstediğim miniklikte kabaklar bulmak şanstı. Şansım yaver gitti, üstelik minik kabakların hepsinin çiçekleri burnundaydı. Tazecik çiçekleri de kullanmazsam olmazdı.

Erkek kabak çiçeklerinden dolmasını yaparım ama dişi kabak çiçeklerinin içlerindeki organları temizlemek erkek çiçeklerdeki kadar kolay değil. Ben de çiçek diplerini tamamen çıkarıp kızartmasını yapmaya karar verdim.


Neler kullandım:
10 adet kabak çiçeği
4 tepeleme çorba kaşığı un
1 şişe maden suyu
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ

Nasıl yaptım:
Kabak çiçeklerinin diplerini çıkardım, yıkadım.
Un, maden suyu, tuz ve baharatlarla bulamaç yaptım.
Çiçekleri bulayarak orta kızgınlıktaki sıvı yağda kzarttım.
Afiyet olsun


1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts with Thumbnails