25 Haziran 2014 Çarşamba

Deniz Fasulyesi Salatası


Deniz börülcesi de deniz fasulyesi de tazecik filizlerini verdi, haşlama salata menümüz biraz daha zenginleşti.

Çok taze filizleri haşlanmadan da yenebiliyor, hafif mayhoş tadıyla salataları lezzetlendiriyor. Haşlaması da kolay, deniz börülcesi gibi kılçık ayıklamaya zaman ayırmak da gerekmiyor. Yapılışı bütün haşlama ot salatları gibi çok basit.


İyice yıkadıktan sonra, istediğimiz büyüklükte elimizle kırıyoruz. Bıcak yerine elle kırmayı öneriyorum çünkü kartlaşan kısımları anlayıp ayırmak daha kolay oluyor.

Yapacağımız fasulye miktarına uygun miktarda suyu ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan sonra deniz fasulyelerini ekleyip en fazla 10 dakika kaynatıyoruz. Bu arada ağız tadımıza uygun miktarda sızma zeytinyağı ve limonu iyice karıştırıyoruz. Börülce gibi fasulyeye de tuz eklemiyoruz. İsteyen biraz da sarmısak dövüp koyabilir.

Kaynaması tamamlanan fasulyelerin suyunu süzüp servis tabağına alıyoruz. Ilıklığı geçmeden yağ-limon karışımı ile buluşturuyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık bir sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts with Thumbnails