23 Mayıs 2014 Cuma

Enginarlı İç Bakla Salatası



Enginarın baklayla uyumu özeldir. Bu özel tatlar sadece yemek olarak değil salatada da değerlendirilmeli.

Malzemeler
5 adet ayıklanmış yıkanmış enginar çanağı
250 gram iç bakla
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 limonun suyu
3-4 adet taze soğan
1 avuç dereotu
2 diş sarmısak
Tuz

Enginar çanakları yarım çay kaşığı tuz ve yarım limon suyu içeren suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Dış kabukları çıkarılmış baklalar ayrı bir tencerede 10 dakika kadar haşlanır. Suyu dökülür, ılıyınca iç kabukları ayıklanır.

Taze soğan ve dereotu kıyılır, sarmısaklar dövülür. Bir kap içerisinde tuz, limon suyu, sarmısak ve zeytinyağı iyice çırpılır, servis kabına alınmış sıcak haldeki enginar çanaklarına birer tatlı kaşığı gezdirilir. Kalan sosun içine baklalar, dereotu ve soğanlar eklenir ve nazikçe karıştırılır. 10-15 dakika boyunca ekşiyi içlerine almaları için bekletilir.

Servis tabağındaki enginar çanaklarının içine aldığı kadar bakla karışımı konarak servis yapılır.

Afiyet olsun...

2 yorum:

MAZES dedi ki...

enginar kraliçesi mi desem,enginar tariflerin oldukça çok (bana bakarak -hiç yok),ellerine sağılık ,ben yufkada lahmacuna kafayı taktım,yarın bizim pazarımız-süper bir yufkacı var ...

sarkaç dedi ki...

Sevgili mazes Kraliçelik değil de egelilik diyelim. Enginar yemekleriyle. Büyüyünce Enginarlı devam ediliyor.
Yufka lahmacun biz çok sevdik umarım sizde seversin.

Related Posts with Thumbnails