Sevgili Yıldız blogunun ismiyle müsemma Mandalinalı ve Portakallı Lezzetler etkinliğini başlattığını bildirdiğinde, hemen aklıma yıllar önce kayınvalidemden öğrendiğim ve severek yapıp yediğim Portakallı Tavuk geldi. Portakal aroması tavuğa güzel bir koku ve tat katıyor. Bu hoş tarifi Mandalinalı ve Portakallı Lezzetler etkinliğine gönderiyorum.
Malzemeler
2 adet derisi çıkarılmış tavuk göğüs eti
1 büyük kuru soğan
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet portakalın suyu
1 küçük paket krema
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
2 adet tavuk göğsü fileto şeklinde ikiye ayrılır. Elde edilen dört parça ezilerek inceltilir.
Sıvı yağ ile yağlanmış teflon tavada, harlı ateşte her bir tavuk parçası önlü arkalı kızartılarak, suyunu salmadan mühürlenir. Uygun büyüklükte bir fırın kabına alınır.
Soğanlar ince doğranır (Özellikle soğanı doğramanızı, rende yapmamanızı öneriyorum. Rendelerken açığa çıkan soğan suyu kavrulma sırasında karışımı çok acılaştırıyor). Portakalların kabuğu rendelenir. Bir adet portakalın suyu sıkılır.
Tavuğun kızartıldığı teflon tavaya portakal kabuğu rendesi konur, orta ateşte bir-iki dakika çevrilir.
İnce kıyılmış soğanlar eklenir. Soğan yumuşayana kadar çevrilir.
Portakal suyu ilave edilir. Suyunu çekip hafif karamelleşene kadar kısık ateşte pişirilir.
200 ml krema eklenir, iki-üç dakika süreyle çevrilir. Tuz ve karabiber eklenir.
Karışım fırın kabındaki tavukların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
Haşlanmış sebze ile servis edilir.
Afiyet olsun.
24 yorum:
mmm tarif çok güzel geldi. Göğüs etini sevmeyenler için iyi bir alternetif olmuş bence. en kısa zamanda deneyeceğim:)
harika bi görüntü arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
tavuk yemek benim işim kenarından birazcık kopardım haberin olsun ablacım ellerine sağlık SELAMETLE...
Çıtır çıtır görünüyor, nefis, kaptım kaçtım bir tane =) ellerinize sağlık
Canım bu ne güzeelik böyle ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler...
elinize sağlık, süper görünüyor, ayrıca da mutlu seneler. :)
mmmh nefiss görünüyor..ellerine emegine saglik canim..sicacik sevgilerimle.
Gerçekten tam etkinliğe uygun bir tarif olmuş .Ellerine sağlık canım ,sevgiler.
görüntü olarak güzel.. lezzetide bir o kadar güzeldir eminim..değişik tatları denemek lazım..ellerine emeğine sağlık
Tavuk tarifi güzel olmuş, krema bazı yemeklerde bana ağır gelir. Ama portakal kabuğu ve suyunu deneyeceğim, ellerine sağlık... Bu arada aşağıdaki tazecik otları dalından toplayıp kullanmana nasıl da imrendim... Mutlu Yıllar...
ellerinize sağlık kayınvalidenizin geleneğini sürdürmeniz ne kadar ince bir davranı..
hiç bu şekilde denemek gelmemiti aklıma..inşallah denerim bir gün..
elleriniz dert görmesin.
Evet canım
mailin ulaştı
o güzel tarifine melün melün bakıyorum :))
ellerine sağlık bu ne güzel tarif böyle bayıldım.
Teşekkürlerr.
Çarşamba yayındasın...
Gelen tarifleri sırasıyla yayınlıyorum.........
HIIIM oldukça iyi bir tarif deneme listeme aldım bile çok tesekkürler
sevgiler...
Sevgili Antep Gelini, özellikle tavuk kokusundan hoşlanmayanlar için iyi oluyor. Portakal aroması bu kokuyu bastırıyor.
Sevda'cığım, teşekkür ediyorum.
Reyhan'cığım, afiyet olsun.
Sevgili Mekila afiyet olsun.
Derya'cığım, teşekkür ederim.
Teşekkürler Sevgili Swotpisces.
Hasret'ciğim, sağolasın.
Yeşim'ciğim, teşekkürler.
Sevgili Aylin, değişikliklere açık olanlara öneriyorum özellikle.
Sevgili Aysel, midelerimizin sözünü dinlemek gerekiyor. Ağır geliyorsa yormamalıyız midemizi.
Ot toplamak gerçekten zevk aldığım bir uğraş, bana mutluluk veriyor.
Sevgili Deniz, annelerimizin tecrübelerinden olabildiğince yararlanmamız gerekir.Ne de olsa artık onlar usta olmuşlar hem lezzetde hem pratiklikte.
Sevgili Yıldız, beğendiğine memnun oldum.
Mine'ciğim, umarım beğenirsin.
akşam akşam denemek istedim!severim ben meyveleri sebzeleri karıştırmayı et ürünleri ile... limonlu tavuk harika olur, tatlı ekşi de demek ki portakal daa olur:) ellerinize sağlık!
Çok beğendim eline sağlık.Ben tavuğu daha değişik bir şekilde portakallı yapıyorum. Bu da çok güzel olmuş sevgiler...
Görüntüsüne bile imrendim canım çekti ilk fırsatta yapacağım. Ellerine sağlık canım..
Merhaba Özge, ben de limonlu tavuğu yapmak isterim, blogunda var mı tarifi?
Teşekkür ederim Özgen. Senin farklı tarifini de yapmak isterim, bir dolaşayım bloglarınızı.
Nilgün'cüğüm teşekkür ederim, umarım beğenirsin.
Nefis olmuş değişik bir tat. Ellerine sağlık canım.
nefis görünüyor canım ellerine sağlık deneyeceğim mutlaka
sevgilerimle
selam canım
bu ne güzel değişik ve lezzetli bir tarif olmuş bende denemeliyim yenilikleri seven bir aileyiz biz:)
Ayrıca portakal tavuğa yakışmıştır eminim ellerine sağlık
Katılımın için de teşekkürler
sevgiler
ellerine saglıkkk
goruntu muhteşem
anlatım mğkemmel
denemeyıp yorum yazacagım
saglıcakla.....
Handan'cığım teşekkür ederim.
Sevgili Hande, portakal aromasını seviyorsanız bu tavuğu da seveceksiniz. Afiyet olsun.
Aynur'cuğum, portakal lezzetini çok seven biri olarak ben çok yakıştırıyorum portakal ile tavuğu.
Merfaba Bal Anne, teşekkür ederim.
eminim portakal guzel bir tad ve koku vermistir
ellerine saglik
Yorum Gönder