Pazardaki turpların albenisine dayanamadım yine. Bol bol turp salatası yemek var bu hafta.
Tarif basit. Turpları yıka, derisi sert ise soy ve rendele. Canın nasıl çekiyorsa öyle bir salata sosu hazırla, servis zamanı üstüne gezdir.
Turp güzel ama birazcık şişkinlik yapıcı etkisi var. Bu etkiyi azaltmak için sosuna biraz taze zencefil rendelemek çok iyi geliyor. Hardallı tadı dengelemek için biraz bal, bolca limon-sirke karışımı, zeytinyağı, karabiber ve tuz. Turp salatası için benim sos tercihim.
Afiyet olsun....
3 yorum:
lezzetli görünüyor... bayıldım. :)
kışın çok yemek lazımmış.tv de izlediğim bir doktor faydalarını bilseniz kahvaltıda bile yersiniz demişti.afiyet olsun canım.sevgiler.
offf hepsi birbirinden leziz afiyet olsun
Yorum Gönder