Çabuk tarafından yemek hazırlamak istediğim bir günde çıktı bu yufkalı lahmacun. Yemek bloglarında rastladığım bu fikri kullanıp evdeki malzemelerden ne uygun gider mantığıyla yaklaşarak yarım saat içinde hazırladım öğle yemeğimi. Kolay, çabuk ve evdekilerin memnun kaldığı bir sofra oldu.
Neler kullandım:
2 adet hazır yufka
100 gram kadar kıyma
2 adet orta boy domates
2 adet büyük boy soğan
(eğer evde olsaydı 2-3 adet sivri biber de koyardım mutlaka)
4 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı karışık biber-domates salçası
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, isot, zencefil, reyhan, kekik
Nasıl yaptım:
Önce soğan ve sarmısakları, sonra domates ve maydanozu ekleyerek blendırda parçaladım. Kıyma, yağ, salça, nar ekşisi, tuz ve baharatları da ekleyip blendırda macun kıvamına gelene kadar karıştırdım.
Bir adet yufkayı fırın tepsisine yerleştirdim. Bir çorba kaşığı sıvı yağ serpip, yufkanın tepsiden taşan kısımlarını kıvırıp ve üst üste gelen yerlerini kesip ortasına yerleştirerek 2.katı oluşturudum. İkinci yufka için de aynı işlemi tekrarlayarak 2 yufkadan toplam 4 kat elde ettim. Üzerine hazırladığım içi koydum ve kaşıkla düzelterek yaydım.
Önceden 200 dereceye ısıtlmış fırında 15 dakika pişirdim.
Soframı ayran ve yeşillkler ile tamamladım.
Yufkalı lahmacunun arasına yeşillik konup dürüm haline getirilemeyeceğini sandığım için orta boy dilimler halinde kesmiştim ama rahatlıkla yuvarlayıp arasına yeşillik ve soğanları koyarak yiyebildik.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Süper bir fikir ellerine sağlık canım harika görünüyor
Yaw nasıl güzel bir fikir.
Ellerinize sağlık.
Yaparım ben bunuı bir ara.
Kopyacı ve hevesli anne
Harika fikir! Elinize saglik efendim,osada yesek simdi:))
Yorum Gönder