19 Ekim 2013 Cumartesi

Geçmiş Bayramınız Kutlu Olsun

Bayram günleri geçtikten sonra bayram kutlamasının da ruhu olmuyor galiba. Yine de adet olmuş, madem gününde kutlayamadım şimdi söylemeliyim: "Geçmiş bayramınız kutlu olsun sevgili blog dostlarım"

Bayramlar birlikteyken daha güzel. Bu defa en güzel bayram bizim evdeydi. İki küçük dünya tatlısı yeğenimin neşeli cıvıltılarıyla şenlenen kocaman bir aile ile kutladık bayramı.

Güzel prensesim halasına mutfağı yeniden sevdirmeye niyetli. Baksanıza benim için seçtiği şu mutfak işliklerinin güzelliğine. 


Bereket kuşları mutfağımda şarkılarını söylerken küçük prensesimle küçük prensimin seslerini çınlatacak kulaklarımda...


Ve... Yeni bir şey öğrendim; ekşili zeytinyağlı patlıcan dolması
Antep'in kuru patlıcanları bizimkilerden farklı ve çok lezzetli. Tabi bir de usta bir el yapınca lezzetine doyulmuyor. Yeğenlerim çok şanslı, anneleri nefis tatlarla buluşturuyor onları.


En kısa zamanda ben de yapmalıyım ekşili patlıcan dolmasını. Nar ekşisiyle yapılırmış nar ekşisi olduğunda. Biz limonlusu ile tanıştık, çok hoşumuza gitti. Tadımlık değil doyumluk yedik bol bol. Biz de şanslıyız değil mi?

5 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Mutfak takimlari cok güzel gercekten güle güle kullanin insallah,kuslarida ayri bir hos,eksili kuru patlicani bende duydum,hatta bende bazen nar eksisi koayrim,unutmazssam,gercekten tadi baska oluyor,kisn bol bol yapariz artik,Antepìn yemeklerine hastayim zaten!

Unknown dedi ki...

Merhaba sevgili Sarkaç :)
seninde geçmis bayramin mubarek olsun...

nesrin dedi ki...

Senin de gecmis bayramin kutlu olsun arkadasim. Tanimadan sevdigim insanlardan birisin. Tarif veremesen bile güzel yorumlarini eksik etme lütfen.
Berlin'den sevgiler
Nesrin

sarkaç dedi ki...

Sevgili Terazi kızı, çok teşekkür ederim. Antep'in yemekleri hasta olunmayacak gibi değil. Benim de listemde. Kuru patlıcan alır almaz yapacağım ekişili patlıcan dolmasını.

Mihribancım çok teşekkür ederim, o güzel tariflerine bakmaya geleceğim en kısa zamanda.

Nesrin'ciğim, duygular düşünceler karşıklı. Ben de İzmir'den sevgilerimi gönderiyorum

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım gecmıs bayramın mübarek olsun.sayfama eklıyorum.takıpcınım.bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum.

Related Posts with Thumbnails