Eğer ismi bu lezzetli otu yemenize engel oluşturmuyorsa, haydi gelin Eşek Helvası Otu Salatası yapalım.
Sonbaharın ilk yağmurları ile toprak canlandı yeniden. Benim şansıma ilk çıkan otlar eşek helvaları oldu. Otlar büyür de toplanmaz mı? Hemen bir bıçak bulalım toplayalım otlarımızı.
Eşek helvası otları bu kadar tazeyken yaprakları, biraz kartlaşıp boy atıp dikene dönüşünce de gövdeleri soframıza salata olarak gelir.
Otları dip bütünlüğünü bozmadan topladım, kök ve yaprak uçlarını kestim, sarılarını ayıkladım.
Şansıma bir kökçük de turp otu buldum, eşek helvalarının arasında.
Temizledim, bol suyla yıkadım. Kaynayan suya atıp 7 dakika haşladım.
Üstüne zeytinyağı, limon, tuz karışımını da gezdirince ot salatam hazır oldu. Afiyet olsun...
5 yorum:
Sarkaç Hanım,sizi özlemiştik iyi ki tekrar yazmaya başladınız.Tekrar hoş geldiniz aramıza.
Bu ota Eşek Helvası Otu dendiğini de bilmiyordum, salatası yapılıp yendiğini de :) Yeni bir şey daha öğrendim. Teşekkürler...
Çok teşekkür ederim Abdulkadir Bey. Ben de blog dünyasını ve blog arkadaşlarımı özlemiştim. Sizin sayfalarınızı bloga döner dönmez okudum. Ancak yorum bırakamadım. Bloglardan uzak kaldığımdan beri çok şey değişmiş. Yazdığım yorumların hiçbirini kaydedemedi. Nedenini bilemiyorum:(
Sevgili Aysel, eşek helvasına sütlü ot da deniyormuş. Ben annemden bu adla öğrendim ve seviyorum adını. Otsever olduğum için de buldum mu kaçırmıyorum:)
TEŞEKKÜR EDERİM MUTFAĞIMIZ HAZIR YİYECEKLER VE KEBAP TÜRÜ YİYECEKLER İLE ZEHİRLENİYOR VE BENDE BU SAVAŞI VERMEYE ÇALIŞIYORUM BANA YARDIM EDEN VE SİZİN GİBİ SAVAŞ VEREN TÜM DOSTLARI TEBRİK EDERİM İYİ ÇALIŞMALAR
Hasladiktan sonra Sogutup mu salavat şeklinde yeniliyor
Yorum Gönder