28 Mart 2015 Cumartesi

Kırmızı Pancar Köftesi


Salatası, turşusu... Pancarı yemenin güzel yolları. Çok da severim ama bunlar kış soğuğunun arattığı sıcak birşeylere karşılık gelmiyordu benim için. 

Yaz aylarında severek tükettiğim pancarı kışın da kullanabilmek için arayışa geçtiğimde karşıma bu güzel hint tarifi çıktı. Kırmızı pancarın sıcak sıcak tüketilen köftesini yapmışlar. Neden olmasın diyerek ben de işe koyuldum. Tarifi orjinal haliyle uygulamak isteyenler verdiğim linki kullanabilir. Ben birebir uygulamayıp kendi tarifimi yaptım. Bazı malzemeleri bulamayacağım için, bazılarını da kullanmak istemediğimden. Klasik köfteye benzeterek içine yumurta da ekledim, mantolama da yapmadım. Tavada kızartmak yerine de fırını tercih ettim.

Kış boyunca mutfağıma misafir ettiğim bu lezzeti sizlerle de paylaşmak istiyorum.


Orjinal tarif linkte. benim tarifimse aşağıda.

Neler kullandım:
2 orta boy kırmızı pancar (ister çiğden, ister haşlanmış, ister biri haşlanmış, biri çiğden, her türlüsünü denedim, hepsini de sevdim ama çiğden yapıldığında, renk çok daha güzel oluyor)
2 orta boy haşlanmış patetes
1 yumurta
1 orta boy soğan
2 dilim ekmek
1-2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç maydanoz, dereotu, nane
Tuz, karabiber (damak tadına göre baharatlar çoğaltılabilir)


Nasıl yaptım:
Pancarları ve soğanı rendeledim. Patatesleri ezdim. Ekmeği ıslatıp sıktım. Yeşillikleri kıydım. Galeta unu hariç tüm malzemeyi karıştırdım. Elle şekil verilecek kıvama kadar en fazla 2 çorba kaşığı galeta unu ekledim.

Yuvarlak yassı köfteler hazırlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdim. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirdim. sıcak olarak servis yaptım.

Afiyet olsun...

Ekleme:


Pancarı haşlamayıp çiğden koyduğum ve fırın yerine ızgarada pişirdiğim de oluyordu. Bir kez de patatessiz olarak denedim. Çok daha kolayıma geldi ve tadı da patatesliden geri kalır gibi değildi.

2 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir tarif çok hoşuma gitti takibime aldım sizi sevgiler

sarkaç dedi ki...

Sevgili Özgen çok teşekkür ederim. Ben de sizin tariflerinizi severek takip ediyorum.

Related Posts with Thumbnails