29 Mart 2015 Pazar

Humuslu Sandviç


Aslında tarifte bir özellik yok. Humusla lezzetlendirilmiş, klasik soğuk sandviç.
Benim için güzel tarafı şu minik ekmekler:


Fotoğrafda kocaman ekmek boyutunda görünen bu ekmekler birer sandviç büyüklüğünde. Normal sandviç ekmeklerinin tadına alışamamış biri olarak bu ekmekler çok hoşuma gidiyor. Taşfırına uğradığımız haftasonları, bir öğünümüz bu ekmeklerden yaptığımız sandviçlerden oluşuyor.

Her seferinde farklı bir sandviç hazırlıyorum. Bu hafta sonu humuslu olarak hazırladım.
Bahaneyle bir humus tarifi vereyim:

Neler kullandım:
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
2 diş sarmısak
Tuz, acı kırmızı biber

Ben bu şekilde yaptım ama malzeme miktarı ve eklenecek baharatlar tamamen damak tadına göre ayalanır.

Nasıl yaptım: 

Nohutu blendırdan geçirdim. Sarmısağı biraz tuzla ezdim. Tüm malzemeyi karıştırdım ve bir gece buzdolabında dinlendirdim.


Sandviç ekmeğinin iç yüzlerine humus sürdüm. Sonra evde olan malzemelerle içini tamamladım.

Afiyet Olsun...

7 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

humus günündeyiz galiba,bende bugün yaptim,cok ama cok seviyorum hergün olsa yerim,bir arkadasimda görmüstüm onlarda lavasin arasina sürüp yediler,cok güzel fikir oda,ama eminim bu sandivicte de harika oldu,ekmeklerse harika görünüyor,bizde izine gidince hep bu ekmeklerden yiyoruz annem kiziyor,beyaz ekmek yemeyin artik diye,ama napalim burda yok bu tad:)) Elinize saglik!

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik ve güzel.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Nesrin Kismar dedi ki...

Ben humusu cok seviyorum! Ekmekler de cok güzel görünüyorlar. Tipki benim 20 yil öncesinden hatirladigim gibi.
Gecen yaz Türkiye'ye tatile gelince ekmek konusunda hayal kirikligina ugramistim. Eski beyaz ekmegimize ne oldu böyle?

sarkaç dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlarım.

Beyaz ekmek gündelik yemek menümüzden çıktı ama alıştığımız beyaz ekmek tadını da arıyor damaklarımız. Beyaz ekmek yediğim zamanlar çocukluğuma dönmüşcesine mutlu oluyorum. Bu tarifteki ekmekler taş fırında odun ateşinde pişiyor. Kokusu buram buram, tadı geçmişe götüren... Haliyle beyazlığına aldırmadan elimizde beyaz ekmeklerle fırından çıkarken buluyoruz kendimizi.
Humus ise sofralarda hak ettiği yeri bulmayan bir güzellik. Oysa sadece meze olarak değil, kahvaltılarımızda bile yer alması gerekir bu yararlı lezzetin.

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

nefis görünüyor. humus benim de her zaman favorim.

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

Nasıl yiyesim geldi en kısa zamanda denemek istiyorum bu tarifi ... Bu ara sizin sayfada ara kısmı yok tariflerinizi seviyorum ama kelime arattıracak bölüm yok ya da göremiyorum ...
Bir de neler okuyorsunuz bu aralar meraktayım :)
Sevgiler

sarkaç dedi ki...

Sevgili Emine çok teşekkür ederim.

Mine'cim, sayende bir eksiğimi fark ettim ve hemen bir arama aracı ekledim. Umarım iş gören birşeydir.
Malesef blogumu ihmal ettiğim için eksiklerimi de göremiyorum. İyi ki varsın.
Okuduğum kitapları uzun süredir eklmememişim, toplu bir gözatış yayınlamalıyım ilk fırsatta.
Humuslu sandviçi tavsiye ederim, afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails