29 Temmuz 2009 Çarşamba

Patlıcan Kebabı


Yaz tatilinin bir bölümünde İstanbul’a uğradık. Sevgili Bendigar’ın Gaziantep tatlarıyla da buluştuk. Bu tatlardan biri de patlıcan kebabı. Hiç evde olur mu demeyin. Mahalle fırınımız yok diye bu lezzetden uzak mı kalmalıyız. Çok da güzel pişirmişti Bendigar.

Tam tarif veremiyorum. Belki de tarif lezzetli bir yemek için yeterli değildir. Gaziantep elinin de değmesi gerekebilir.


Kısaca, Köftesi sadece kıyma, tuz ve karabiber ile hazırlanıyor. Patlıcanlar halkalar halinde kalınca dilimleniyor. Bir köfte bir patlıcan şeklinde tepsiye diziliyor. Ortasına kuru soğan, yeşil biber, domates yerleştiriliyor. Çok az miktarda su ve yağ eklenip fırında yaklaşık 2 saat pişiriliyor.

Ellerine sağlık Bendigar…


Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails