29 Ocak 2014 Çarşamba

Un Helvası Küreleri

Oğlumun isteği üzerine Kemalpaşa tatlısı yapmıştık. Paketin üzerinde verilen şeker ve su miktarını her zaman azaltarak kullanmama rağmen tatlılar yenip bittikten sonra servis kabında bol miktarda şurup kalıyor. Bana kalan da bu şurupları başka bir tatlıda değerlendirmek.

Bu değerlendirmenin en kolay yolu da un helvası yapmak. Un helvası yaparken hiç ölçü kullanmıyorum. Tamamen el ayarı göz kararı.

Sevgili Zeliha iki farklı un helvası tarifi vermiş. Biri klasik diğeri kaymaklı. Elbet bir gün onları da denerim. Ama bu kez elimdeki şurup miktarına göre un miktarımı ayarladım. Çiçek yağı ile unumu kavurup ılıttığım şerbetle bütünleştirdim. 


Babamdan öğrendiğim şekilde kaşıkla şekil veririm genellikle. Bu kez az miktardaki un helvamı küreler halinde yuvarlayıp himdistan cevizi ve pasta granüllerine buladım. Bu haliyle oğlumun daha çok hoşuna gittiğini söylememe gerek bile yok.

Afiyet olsun...

3 yorum:

ceyt dedi ki...

tam da çocukların ilgisini çekecek güzellikte olmuş.bu haliyle büyüklerde çocuklarda zevkle yiyecektir.ellerine sağlık canım.
sevgiler...

sarkaç dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Renkli, albenili yiyecekler ilgi çekiyor.Hindistancevizliler tabakta kalırken ganüllüler bitiverdi:)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

müthiş bir görüntü..

Related Posts with Thumbnails